Un asteroid care a stat ascuns după Soare ar putea lovi Pământul. Ce impact ar avea
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 09.11.2022 la 15:06
Actualizat pe 09.11.2022 la 15:06
Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA) a descoperit un nou asteroid, care ar putea lovi în următorii ani Pământul. Specialiștii au identificat roca între Venus și Pământ și din primele estimări, ar putea determina o extincție în masă.
- NASA spune că asteroidul face parte din categoria celor „ucigași de planete”
- Specialiștii au identificat doi asteroizi, care ar putea lovi Pământul în următorii ani
NASA a identificat un asteroid numit 2022 AP7, care ar putea să lovească Pământul în următorii ani. Potrivit specialiștilor, asteroidul are un diametru de 1,5 kilometri. Conform Live Science, au fost identificate mai mutle roci de acest fel între orbitele planetelor Venus și Pământ, care ar putea cauza probleme în următorii ani.
Specialiștii au descoperit alți doi asteroizi, care ar putea lovi Pământul
Cercetările NASA arată că, în prezent, asteroidul 2022 AP7 se află pe orbita Pământului, în timp ce Terra se învârte în jurul Soarelui.
Doar că, în decursul anilor, mișcarea asteroidului s-ar putea schimba, astfel că există șanse să ajungă cât mai aproape de Pământ, situație care ar putea determina îngrijorare în rândul oamenilor de știință.
Impactul pe care l-ar putea avea acest fenomen ar putea cauza extincție în masă, de aceea asteroidul face parte din categoria acelor roci „ucigătoare de planete”.
Pe lângă descoperirea făcută despre asteroidul 2022 AP7, NASA a identificat alte două roci, ambele având un diametru de 1 kilometru. La fel ca în cazul asteroidul despre care specialiștii au făcut cercetări, și aceste roci ar putea cauza probleme.
Evoluția asteroizilor este o problemă care presupune multă precizie, dar și un timp scurt de analiză. Mai exact, cercetătorii au timp doar 10 minute pe zi, pentru a observa felul în care se mișcă asteroizii, pentru că lumina Soarelui este mult prea puternică.
NASA nu a identificat un pericol în următorii 100 de ani
Specialiștii urmăresc în prezent traiectoriile a peste 28.000 de asteroizi, cei mai mulți fiind localizați între orbitele plantelor Pământ și Venus.
Cât despre un pericol real, cercetătorii spun că rocile se află la o distanță suficient de mare de Pământ, astfel încât să nu cauzeze probleme, cel puțin timp de un secol.
Cu toate acestea, specialiștii continuă să analizeze evoluția asterozilor, mai ales că în urmă cu un an, un meteorit a explodat în Vermont, Statele Unite ale Americii.
Citește și: Un asteroid va trece pe lângă Pământ. Viteza lui va fi de 86 de ori mai mare decât cea a sunetului