Un ciclon periculos loveşte România! În ce regiune din ţară va fi cel mai rău

+2 click pentru
galerie

Un ciclon loveşte România © arhiva

România se află de câteva zile întregi sub nămeţi, iar zăpada şi frigul aspru care au lipsit pe parcursul iernii, au pus stăpânire pe ţară la început de primăvară. Şcolile sunt închise în Bucureşti toată săptâmăna, iar în toată ţara temperaturile au scăzut dramatic.

Gerul nu părăsteşte România, iar temperaturile vor ajunge la -19 grade Celsius în zile următoare. Dinspre Marea Mediterană se generează un ciclon atmosferic ce va aduce cu el un val de viscol, astfel încât ninsorile se vor extinde din nou.

Cele mai afectate regiuni din ţară vor fi: Oltenia, Muntenia, Dobrogea, partea de sud a Moldovei, conform adevărul.ro.

Totodată, vor fi afectate judeţele: Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău care se vor afla sub cod portocaliu de miercuri dimineaţă de la ora 06.00 până la ora 20.00.

Joi şi vineri dimineaţă se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi, acestea vor coborî până la -19 grade Celsius în Bucureşti, aşa cum a informat meteorologul Gabriela Băncilă.

Va ninge abundent în toată ţara şi va fi depus un nou strat de zăpadă, de 10 centimetri. 

În această zi, vântul va avea intensificări de 45 de kilometri pe oră, iar stratul de zăpadă va ajunge la 25-30 de centimetri în cele mai multe regiuni din ţară.

CITEŞTE ŞICirculaţia pe două autostrăzi şi pe 47 de drumuri judeţene este oprită! 107 trenuri au fost anulate

„Joi şi vineri dimineaţă vor fi în Capitală şi în mare parte din ţară cele mai coborâte valori termice din tot acest interval, pentru că cerul va fi senin, nu va mai fi acoperit de nori. Vineri dimineaţă, temperatură minimă din Bucureşti va fi de -19 grade, chiar mai coborâte la periferie. La mijlocul acestor zile, temperatura nu va fi mai ridicată de -7 grade, în continuare vor fi valori termice apropiate de temperaturile extreme ale acestei perioade”, a declarat Gabriela Băncilă, potrivit sursei citate. 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
C.L.

 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro