Un desert de sezon, simplu şi gustos! Plăcintă cu cireşe
Publicat pe 24.05.2017 la 09:59 Actualizat pe 24.05.2017 la 10:03
Dacă vrei să îi răsfeţi pe cei dragi cu un desert nemaipomenit, această reţetă de sezon este varianta ideală. Plăcinta cu cireşe, unul dintre cele mai gustoase preparate, simplă şi uşor de obţinut.
Dacă vrei să îi răsfeţi pe cei dragi cu un desert nemaipomenit, această reţetă de sezon este varianta ideală. Plăcinta cu cireşe, unul dintre cele mai gustoase preparate, simplă şi uşor de obţinut.
INGREDIENTE:
- Pentru Blat-
- O cană de unt;
- Două căni de zahăr;
- O linguriţă de sare;
- 4 ouă;
- O linguriţă de esenţă de vanilie;
- 1/4 linguriţă de extract de migdale;
- Trei ceşti de făină;
- 600 grame de cireşe;
- Pentru glazură-
- O cană zahăr pudră;
- 1/2 linguriţă de extract de vanilie;
- 1/2 extract de migdale;
- 2-3 linguri de lapte;
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 170 de grade. Într-un castron se amestecă zahărul, untul şi sarea până ce acestea se combină perfect şi se obţine un aluat pufos. Se adaugă ouăle, unul câte unul. Api se adugă, treptat, făina. Într-o tavă de copt se pune aproximativ trei sferturi din aluatul obţinut, în mod uniform, iar restul se împrăştie deasupra. Se coace aproximativ 30-35 de minute până ce acesta capătă culoarea maro-auriu. După ce acesta este gata se lasă la răcit, timp în care se pregăteşte glazura. Într-un castron se amestecă zahăr, extractul de vanilie, extractul migdale şi laptele până ce se obţine o cremă omogenă. Crema obţinută se toarnă deasupra blatului răcit. Se serveşte imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.