Un desert fresh! Tartă cu zmeură şi migdale
Publicat pe 30.05.2017 la 09:59 Actualizat pe 30.05.2017 la 10:55
Tarta cu zmeură şi migdale are un gust dumnezeiesc de bun şi cu siguranţă este pe placul tuturor. O reţetă simplă şi delicioasă ce se pregăteşte în mai puţin de 30 de minute.
Tarta cu zmeură şi migdale are un gust dumnezeiesc de bun şi cu siguranţă este pe placul tuturor. O reţetă simplă şi delicioasă ce se pregăteşte în mai puţin de 30 de minute.
INGREDIENTE:
-Pentru blat-
- Două ceşti de făină;
- O lingură de praf de copt;
- Trei linguri de zahăr granulat;
- 1/2 linguriţă de sare;
- Şase linguri de unt ;
- O ceaşcă de smântână;
- 1/4 linguriţă de extract de migdale;
- 1/3 ceaşcă de migdale feliate;
- O cană de zmeură;
-Pentru glazură-
- O cană de zahăr pudră;
- 4-5 linguri de smântână;
-1/2 lingură de extract de migdale;
-1/4 ceaşcă de migdale;
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 200 de grade şi tapetaţi o tavă cu hârtie de copt. Într-un castron mare se amestecă făina, praful de copt, zahărul, sarea şi untul. Se mixează până ce se obţine un amestec omogen. Se adaugă un pahar de smântână şi extractul de migdale şi se amestecă până ce toate acestea se combină perfect. Apoi se adaugă migdalele şi zmeura. Aluatul obţinut se frământă timp de căteva minute. După ce se întinde aluatul se feliază în triunghiuri uniforme. Apoi se aşează triunghiurile obţinute în tava de copt şi se introduc la cuptor timp de 15-18 minute. În timp ce triunghurile se lasă la răcit se pregăteşte glazura. Într-un castron se amestecă zahărul cu smântâna şi extractul de migdale. Se mixează până ce toate aceste ingrediente se combină perfect. Se adaugă glazura peste blatul răcit şi pe deasupra se pun migdalele feliate. Se serveşte imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.