Un desert original! Cheesecake de cafea
Publicat pe 20.05.2017 la 09:59 Actualizat pe 20.05.2017 la 11:28
Cheesecake-ul cu cafea este un adevărat deliciu culinar, mai ales pentru cei care adoră dulciurile. Un desert savuros, cu care gospodinele îşi vor da pe spate musafirii.
Cheesecake-ul cu cafea este un adevărat deliciu, mai ales pentru cei care adoră dulciurile. Un desert savuros, cu care gospodinele îşi vor da pe spate musafirii.
INGREDIENTE:
- Pentru blat-
- 140 grame de unt;
- 200 grame de zahăr;
- O lingură de extract de vanilie;
- Două ouă;
- 100 grme de făină integrală;
- 40 de grame de cacao;
- 1/4 linguriţă de praf de copt;
- 1/4 linguriţă de sare;
- pentru crema de brânză-
- 670 grame de brânză topită;
- 200 grame de zahăr;
-Trei linguri de faină;
- 230 grame de zmântână;
- Două linguri de cafea instant;
- 30 de mililitri de lichor;
- două linguri de extract de vanilie;
- Trei ouă mari;
- pentru crema de ciocolată-
- 230 de grame de fulgi de ciocolată;
- 75 de mililitri de lichior;
- 75 de mililtri de frişcă lichidă;
- pentru frişcă-
- 120 de mililitri de frişcă lichidă;
- 30 de mililitri de lichior;
- 43 grame de zahăr pudră;
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 176 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o tavă rotundă. Într-un castron combinaţi untul, zahărul şi extractul de vanilie. Se adaugă ouăle şi se mixează până ce toate ingredientele se combină perfect. Într-un alt vas combinaţi făina, cacao, praful de copt şi sarea. Apoi se adaugă peste primul amestec şi se mixează până ce se obţine un aluat omogen.
Se toarnă în mod uniform în tava de copt şi se pune în cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.
Într-un castron mare se mixează brânza, zahărul şi făina la viteză mică. Se adaugă zmântâna şi se amestecă până ce toate ingretientele se combină perfect. Într-un bol mic se amestecă lichiorul şi granulele de cafea, după care se adaugă peste amestecul de brânză şi se mixează pentru ca cele două să se combine. Se adaugă ouăle şi se mixează la viteză mică. Amestecul obţinut se toarnă peste blatul din tavă, iar tava se acoperă cu o folie de aluminiu. Se introduce la cuptor timp de o oră şi 15 minute la o temperatură de 148 de grade. După ce Cheesecake-ul este gata se opreşte cuptorul şi se mai lasă tava înăuntru pentru aproximativ 30 de minute. Se lasă la odihnit peste noapte.
Într-un vas se combină frişca lichidă cu lichiorul şi se pun la foc mic până ce lichidul începe să fiarbă. După care se toarnă compoziţia peste fulgii de ciocolată şi se amestecă pentru ca acestea să se combine perfect. Crema obţinută se toarnă în mod unitar peste Cheesecake.
Adăugaţi frişca lichidă într-un vas împreună cu lichiorul şi zahărul pudră. Mixaţi la viteză mare până ce compoziţia devine rigidă. Apoi se pune în mod unitar deasupra şi se presară cacao. Se lasă la frigider înainte de servire.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.