Un desert răcoritor! Tort de cireşe
Publicat pe 12.07.2017 la 09:59 Actualizat pe 12.07.2017 la 10:11
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat dumnezeiesc de bun, acestă reţetă este soluţia perfectă. Tortul de cireşe te va cuceri de la prima degustare. Cu sigutanţă gospodinele vor îndrăgi acestă reţetă.
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat dumnezeiesc de bun, acestă reţetă este soluţia perfectă. Tortul de cireşe te va cuceri de la prima degustare. Cu sigutanţă gospodinele vor îndrăgi acestă reţetă.
INGREDIENTE:
- Pentru blat-
- Trei ceşti de făină;
- Două linguriţe praf de copt;
- O linguriţă de sare;
- 1/3 cană de unt;
- 1 1/2 ceşti de zahăr;
- 1/4 suc de cireşe;
- 3/4 ceaşcă de lapte;
- 1/4 linguriţă de extract de migdale;
- 16 cireşe;
- Cinci albuşuri de ou;
-Pentru cremă-
-220 de grame de cremă de brânză;
- 3/4 ceaşcă de unt;
- 1/4 ceaşcă de suc de cireşe;
- Şase căni de zahăr;
Mod de Preparare:
Blatul- Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 170 de grade şi tapetaţi două tăvi de copt rotunde. Într-un castron se amestecă făina, praful de copt şi sarea. Într-un alt vas se amestecă untul şi zahărul până ce se obţine un amestec pufos. Îmbinaţi amestecul de făină cu cel de unt, iar la final adăugaţi cireşele, sucul de cireşe, laptele şi extractul de migdale. Într-un alt bol mixaţi bine albuşurile de ou, după care adăugaţile în amestecul precedent. Amestecul obţinut se toarnă în mod unifoem în cele două tăvi. Se introduc la cuptor şi se cot timp de aproximativ 30-35 de minute. Înainte de a scoate blatul din formele de copt se lasă la răcit timp de 10 minute. -
Crema- Mixaţi bine untul împreună cu crema de brânză şi jumătate din cantitatea de zahăr, apoi adăugaţi sucul de cireşe şi amestecaţi până ce acestea capătă consistenţa dorită.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.