Un desert senzaţional! Cheesecake cu căpșuni, învelit în ciocolată
Publicat pe 03.05.2017 la 09:59 Actualizat pe 11.05.2017 la 16:21
Dacă doreşti să îi răsfeţi pe cei dragi cu un desert de excepţie, cheesecake-ul cu căpșuni, învelit in ciocolată, este reţeta perfectă.
Dacă doreşti să îi răsfeţi pe cei dragi cu un desert de excepţie, cheesecake-ul cu căpșuni, învelit in ciocolată, este reţeta perfectă.
INGREDIENTE:
-pentru crustă-
- O cană de biscuţi fărâmaţi;
- 60 de grame unt;
- 1/4 cană de zahăr granulat;
- 1/4 linguriţă de sare;
-pentru cremă-
- 450 grame de brânză topită;
- Două ouă;
- 3/4 cană de zahăr;
-1/2 linguriţă de sare;
-1 lingură de esetnţă de vanilie;
-pentru montaj-
- forme de brioşe;
- ciocolată topită;
- căpşuni;
Într-un castron mic, combinaţi biscuiţii zdrobiţi cu zahărul, sarea şi untul topit. După care, turnaţi compoziţia obţinută în formele de brioşe, iar cu ajutorul unei linguri presaţi în partea inferioară pentru a obţine o crustă. Formele se introduc în cuptor şi se coc timp de opt minute.
Într-un castron mare se amestecă brânza topită, zahărul, esenţa de vanilie şi sarea, iar la final se adugă gălbenuşurile, unul câte unul. Separat, mixaţi cele două albuşuri împreună cu zahărul, după care tuarnaţi compoziţia peste crema de brânză şi se mixează până când se obţine o compoziţie omogenă cu care se umple formele de brioşe. Se introduc la cuptor timp de 20 de minute, la o temperatură de 190 de grade. După ce sunt coapte, se lasă, două ore, să se răcească, la temperatura camerei, înainte de a aplica toping-ul de ciocolată.
Cu ajutorul unei linguri, turnaţi ciocolata topită deasupra fiecărei prăjituri. După ce acesta s-a răcit, luaţi câte o căpşună şi, după ce se trece prin toping-ul de ciocolată, o aşezaţi în partea superioară a prăjiturii.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.