Un desert special! Prăjitură cu ciocolată şi unt de arahide
Publicat pe 16.07.2017 la 09:59 Actualizat pe 16.07.2017 la 10:02
Dacă vrei să-ţi delectezi familia, prietenii sau musafirii cu un desert cu totul şi cu totul special, ei bine, acestă prăjitură cu ciocolată şi unt de arahide este alegerea perfectă.
Dacă vrei să-ţi delectezi familia, prietenii sau musafirii cu un desert cu totul şi cu totul special, ei bine, acestă prăjitură cu ciocolată şi unt de arahide este alegerea perfectă.
INGREDIENTE:
- Trei ceşti de făină;
- Trei linguriţe de praf de copt;
- 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu;
- 1/2 linguriţă de sare;
- O cană de unt;
- 2 1/2 ceşti de zahăr;
- O cană de smântână;
- Două linguriţe de vanilie;
- 1 1/4 ceşti de lapte;
- 140 de grame de ciocolată;
- O cană de cremă de unt;
-Pentru glazură-
- 1 1/4 căni de zahăr pudră;
- 1/3 ceaşcă de unt de arahide;
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 180 de grade, iar apoi tapetaţi o tavă de copt ceramică. Într-un vas mare mixaţi untul, la viteză medie timp de un minut. Adăugaţi treptat zahărul şi bateţi până acestea se combină. Apoi, adăugaţi ouăle, unul câte unul. După care se adaugă zmântâna şi se amestecă până aceasta se integrează complet. Se adaugă făina şi laptele, alternativ, până ce acestea se combină perfect. Se trasferă jumătate din alutul obţinut într-un bol mediu. Jumătate se mestecă cu ciocolată topită, iar cealaltă jumătate cu untul de arahide. Aletrnând amestecurile aluatul se aşează în tava de copt. Se introduce la cuptor şi se lasă la copt timp de aproximativ 60 de minute. Se lasă la răcit timp de 15 minute înainte de a scoate prăjitura din tavă. În acest timp se prepară glazura. Într-un castron se combină zahărul, untul, se mixează până ce se obţine o cremă omogenă. După ce prăjitura s-a răcit se toarnă deasupra glazura de unt de arahide.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.