Un mic dejun franţuzesc! Pâine prăjită cu scorţişoară şi unt
Publicat pe 05.06.2017 la 09:59 Actualizat pe 05.06.2017 la 10:00
Dacă nu ştii ce să mânânci atunci când te trezeşti, noi avem o propunere interesantă şi gustoasă. Un mic dejun tipic franţuzesc, pâine prăjită cu cu scorţişoară şi unt.
Dacă nu ştii ce să mânânci atunci când te trezeşti, noi avem o propunere interesantă şi gustoasă. Un mic dejun tipic franţuzesc, pâine prăjită cu cu scorţişoară şi unt.
INGREDIENTE :
- O pâine;
- Opt ouă;
- Două ceşti de lapte;
- 1/2 ceaşcă de smântână;
- 3/4 cană de zahăr;
- Două linguriţe de esenţă de vanilie;
- 1/2 ceaşcă de făină;
- 1/2 ceaşcă de zahăr brun;
- O linguriţă de scorţişoară;
- 1/4 linguriţă de sare;
- 1/2 ceaşcă de unt;
Mod de preparare:
Se taie pâine în cuburi şi se pune uniform într-o tavă de copt. Într-un castron se amestecă ouăle, laptele, smântâna, zahărul şi vanilia. După ce toate aceste ingrediente s-au combinat se toarnă peste pâine amestecul obţinut. Se acoperă tava cu folie pentru alimente şi se lasă în frigider peste noapte. Într-un castron se amestecăzahărul brun, făina, scorţişoara şi sarea când toate aceste ingrediente s-au combinat se adaugă untul. Amestecul obţinut se lasă în frigider peste noapte. Într-o tigaie se coce pâinea împeună cu amestecul de scorţişoară timp de 45 minute. Se serveşte imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.