Un preparat de sezon gustos şi uşor de pregătit! Creveţi cu lămâie şi usturoi
Publicat pe 24.06.2017 la 10:14 Actualizat pe 24.06.2017 la 10:18
Vrei să le pregăteşte celor apropiaţi un prânz sănătos, dar nu îţi place să petrece prea mult timp în bucătărie? Noi îţi propunem o reţetă gustoasă ce se pregăteşte rapid.
Vrei să le pregăteşte celor apropiaţi un prânz sănătos, dar nu îţi place să petrece prea mult timp în bucătărie? Noi îţi propunem o reţetă gustoasă ce se pregăteşte rapid.
INGREDIENTE:
- 900 de grame de creveţi curăţaţi;
- O linguriţă de sare;
- O linguriţă de piper;
- Şase linguri de unt;
- patru căţei de usturoi;
- 3/4 cană de suc de lămâie;
- 1/4 ceaşcă de pătrunjel tocat;
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare se topesc două linguri de unt la foc mediu. Se adaugă usturoiul şi creveţii şi se asezonează cu sare şi piper. Se găteşte până ce creveţii capăta culoarea roz, aproximativ 2-3 minute. Se scot creveţii într-un castron, apoi în tigaie se daugă sucul de lămâie şi se lasă la fiert până ce lichidul se reduce la jumătate. Se adaugă untul rămas şi se fiebe până ce acesta se topeşte complet. Se adaugă 1/2 din pătrunjel şi creveţii din bol. Se gătesc aproximativ 2-3 minute amestecând ocazional. La final se adaugă restul de pătrunjel. Se servesc alături de paste sau legume.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.