Un preparat de sezon, special pentu grătar! Kebab de vită
Publicat pe 11.06.2017 la 09:59 Actualizat pe 11.06.2017 la 10:40
O dată cu vremea frumoasă putem spune că s-a deschis sezonul grătarelor. Dacă vrei să îţi impresionezi amicii cu un preparat gustos acestă reţetă de kebab este preparatul perfect.
O dată cu vremea frumoasă putem spune că s-a deschis sezonul grătarelor. Dacă vrei să îţi impresionezi amicii cu un preparat gustos acestă reţetă de kebab este preparatul perfect.
INGREDIENTE:
-pentru marinată-
- 1/4 ceaşcă de oţet balsamic;
- 1/4 cană de sos Worcestershire
- patru linguri de sos de soia;
- O cană de muştar;
- O lingură de usturoi tocat;
- O lingură de zahăr brun;
- O lingură de pătrunjel uscat;
-pentru kebab-
- Un kilogram de carne de berbecuţ, tăiată in cuburi;
- 230 grame de ciuperci;
- O ceapă roşie;
- Un ardei verde;
- pătrunjel poasprăt;
Mod de perparare:
Într-un bol amestecaţi toate ingredientele de marinadă până ce acestea se combină perfect. Într-o pungă de plastic puneţi cuburile de carne si adăugaţi 2/3 din sosul de marinadă. Într-o altă pungă adăugaţi ciupercile şi 1/3 din marinadă. Ambele pungi se lasă în frigider timp de cel puţin 30 de minute, indicat este să le lăsaţi peste noapte. Preîncălziţi grătarul la o temperatură medie. Carnea, ardeiul, ceapa şi ciupercile se aşează pe ţepuse şi se gătesc pe grill timp de aproximativ 8-10 minute. Când acestea sunt gata se asezonează cu pătrunjel proaspăt. Se servesc imediat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.