Un preparat inedit! Piept de pui cu sos de cocos şi lime
Publicat pe 07.07.2017 la 09:59 Actualizat pe 07.07.2017 la 10:03
Pieptul de pui cu sos de cocos şi lime este un adevărat deliciu. Dacă vrei să îi suprinzi pe cei apropiaţi cu o masă gustoasă acest preparat este alegerea perfectă. Are un gust senzaţional şi este uşor de preparat.
Pieptul de pui cu sos de cocos şi lime este un adevărat deliciu. Dacă vrei să îi suprinzi pe cei apropiaţi cu o masă gustoasă acest preparat este alegerea perfectă. Are un gust senzaţional şi este uşor de preparat.
INGREDIENTE:
- Un kilogram de piept de pui;
- 1/4 linguriţă de sare;
- 1/4 linguriţă de piper;
- O lingură de unlei de nucă de cocos;
- 1/2 ceaşcă de ceapă roşie;
- O linguriţă de Chilli;
- O cană de supă de pui;
- Două linguri de suc de lime;
- O lingură de pătrunjel;
- 1/2 cană de lapte de cocos;
- O lingură de amidon de porumb;
- un ardei iute;
Mod de preparare:
Se asezonează cu sare şi piper carnea de pui. Se topeşte uleiul de cocos într-o tigaie mare, la căldură medie. Se adaugă pieptul şi se găteşte timp de 5-7 minute pe fiecare parte. După ce este gata pieptul se scoate pe o farfurie şi se lasă deoparte. În aceeaşi tigaie se adaugă ceapa şi se căleşte aproximativ 2 minute până când se înmoaie. Se adaugă ardeiul iute şi se mai găteşte timp de un minut. Apoi se adaugă supa de pui, sucul de lime, pătrunjelul şi chilli. Se lasă la fiert timp de aproximativ cinci minute. După care se daugă laptele de cocos şi se mai ţine pe foc 5-6 minute, iar la final se adaugă amidonul de porumb. Odată ce sosul se îngroaşe se adaugă puiul şi se găteşte cu capacul pus timp de 10 minute. Se serveşte alături de orez sau legume.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.