Veste bună pentru fumători! Legea antifumat se va schimba

Fumătorii primesc o veste bună! Se pare că oamenii care vor fi grupaţi în asociaţii ar putea fuma în spaţii special amenajate, potrivit RomaniaTV.net.

Legea antifumat a intrat în vigoare în urmă cu câteva zile, aşa că ar putea fi amendată în scurt timp. Un deputat nefumător din România consideră că fumătorii trebuie trataţi la fel de corect ca nefumătorii. Alături de alţi parlamentari, acesta a depus un set de amendamente la legea antifumat care permit fumatul în spaţii special amenajate.

„În esenţă, propunem o redefinire a sintagmei de spaţiu public închis, pentru a permite fumătorilor să fumeze oriunde, această plăcere, acest hobby, - eu nu vreau să-i spun viciu! -, nu împietează în niciun fel asupra nefumătorilor. Vreau să precizez că eu sunt nefumător şi nu accept sub nicio formă să fiu intoxicat de fumători, în cazul în care, de exemplu, aş bea o cafea într-un local oarecare, dar consider că este corect ca şi fumătorii să aibă drepturi. Gândiţi-vă că sunt atâţia medici care fumează şi abia aşteaptă să-şi aprindă o ţigară după o operaţie de câteva ore, în care au salvat o viaţă! Unde îi alungăm pe oamenii ăştia? Legea votată în Parlament este foarte restrictivă şi doar îi prigoneşte pe fumători, instituind o duşmănie între aceştia şi nefumători. Dacă nu acceptăm amendamentele propuse, ingeniozitatea românilor va inventa tot felul de portiţe şi ne vom trezi că toate clădirile vor avea pereţi rotunzi, că vor dispărea toate terasele ori alte chestiuni de felul acesta. E bine să nu exagerăm niciodată!“, a declarat deputatul Viorel Blăjuţ.

Articolul 3 din noul proiect de lege prevede că fumătorii se pot constitui în asociaţii sau în cluburi de fumători, care pot amenaja spaţii speciale destinate exclusiv fumatului şi activităţilor asociate fumatului.

A.B.

Foto: arhiva

Citeşte şi:

Are voce de fumător, uneori îţi zgârie timpanele, dar reacţia Andei Adam după intrarea în viguare a legii antifumat e neaşteptată: "Mă bucur că..."

Andreea Berecleanu a dezvăluit secretul frumuseţii ei! Ce alimente consumă ştirista ca să aibă o siluetă perfectă

Vestea că au "interzis" la tutun în localuri i-a revoltat! Modul senzaţional în care nişte tineri au adus un ultim omagiu fumatului


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro