Veste BUNĂ pentru ROMÂNI! Se anunță mai multe zile libere

Foto simbol © Sursa foto: arhivă

Nici bine nu a trecut mini vacanța de 1 mai, că se apropie alta. Două zile libere îi așteaptă pe români la începutul lunii iunie. Elevii se vor bucura de încă două zile de vacanță și cei care lucrează la buget vor avea parte de această vacanță.

Zilele liber vor fi 1 iunie (joi), zi liberă legală, şi 5 iunie (luni), declarată zi liberă pentru că este a doua zi de Rusalii. Acestea ar putea fi unite cu cea de vineri, 2 iunie, situaţie în care vor fi 5 zile consecutive (joi-luni) de care românii se pot bucura.

De asemenea, salariaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele declarate sărbători legale trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive bine întemeiate, nu se acordă aceste zile libere, aceștia trebuie să primească pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază, ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru, potrivit stiripesurse.ro.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.

D.S.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro