Veste proastă pentru şoferi! Primele informaţii despre noul timbru de mediu!

Lovitură teribilă pentru şoferi! Agenția Națională pentru Protecția Mediului a anunţat că urmează să facă un inventar al emisiilor de CO2 generate de autovehiculele înmatriculate în anul 2017, raportat la parcul auto existent la 31 decembrie 2016.

Grupul de lucru constituit la nivelul Ministerului Mediului va face o evaluare a impactului asupra mediului, a declarat președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică:

„Comisia lucrează, în primul rând, la evaluarea impactului de mediu, pentru acesta este cel mai important element de la care pornim dacă se va taxa sau nu se va taxa sau dacă se vor pune măsuri administrative de limitare a accesului mașinilor. Încă nu cunoaștem care vor fi propunerile comisiei de specialitate, dar vă pot spune că la acest moment este în derulare un studiu cu privire la cantitatea de emisii generate de autovehiculele înmatriculate în 2017 față de total parc auto la data de 31 decembrie 2016.

Vrem să facem impactul de mediu, iar Agenția Națională pentru Protecția Mediului realizează acest inventar al emisiilor. În principiu, s-ar putea sau nu s-ar putea, opinia mea este acest raport va ieși unul destul de periculos din punct de vedere al emisiilor, pentru că acea cantitate de emisii este destul de mare, uitându-ne doar la numărul total de autovehicule vechi și poluante care s-au înmatriculat în anul 2017. Practic, 80% din total parc auto are peste 10 ani vechime și impactează destul de mult asupra mediului”.

Citeşte şi: Imagini ȘOCANTE! Un autocar a evitat, la milimetru, un tramvai și o TRAGEDIE

Citeşte şi: Tavanul clasei a căzut pe elevi, în timpul orei! Clipe de coşmar!

În luna septembrie a acestui an, Administrației Fondului pentru Mediu a anunţat că în grupul de lucru constituit la nivelul Ministerului Mediului pentru stabilirea taxei auto au fost identificate două variante de aplicare a acesteia:

1. Taxarea o singură dată pe toată durata de viață a autovehiculului,

2. Taxarea o dată pe an, în funcție de nivelul de poluare pentru tipul respectiv de autovehicul.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro