Homepage » Actualitate » UPDATE: Veşti proaste de la meteorologi! Vremea se răceşte considerabil

UPDATE: Veşti proaste de la meteorologi! Vremea se răceşte considerabil

Publicat pe 22.08.2017 la 10:31 Actualizat pe 22.08.2017 la 10:33

În următoarea perioadă, vremea în România se va răci considerabil. Până la sfârşitul lunii ne vom confrunta cu temperaturi scăzute în comparaţie cu canicula de până acum, anunţă ANM.

UPDATE: Veşti proaste de la meteorologi! Vremea se răceşte considerabil

Vremea se răceşte considerabil

pixabay

În următoarea perioadă, vremea în România se va răci considerabil. Până la sfârşitul lunii ne vom confrunta cu temperaturi scăzute în comparaţie cu canicula de până acum, anunţă ANM.

UPDATE: COD GALBEN, până la ora 16
Se vor semnala: Intensificări locale ale vântului ce vor atinge și depăși la rafala 55...60 km/h, izolat 70 km/h.
In zona : Județul Vrancea: Zona joasa, Județul Iaşi. Județul Botoșani (Darabani, Ștefănești, Adășeni, Albești, Avrămeni, Blândești, Călărași, Concești, Coțușca, Dângeni, Dobârceni, Drăgușeni, Durnești, Gorbănești, Hănești, Havârna, Hlipiceni, Lunca, Manoleasa, Mihălășeni, Mileanca, Mitoc, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Ripiceni, Românești, Santa Mare, Săveni, Știubieni, Sulița, Todireni, Trușești, Ungureni, Viișoara, Vlăsinești), Județul Vaslui, Județul Galaţi.

COD GALBEN, până la ora 16
Se vor semnala: intensificări ale vântului cu viteze ce local vor depăși la rafală 55-60 km/h.
In zona : Județul Brăila, judeţul Ialomiţa.

COD GALBEN, până la ora 12
Se vor semnala: intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși, la rafală, local, 55 km/h.
In zona : Județul Constanţam județul Tulcea.

PROGNOZA METEO ÎN URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

BANAT
Vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, apoi se va încălzi treptat, astfel încât de la o medie a temperaturilor maxime de 23 de grade în prima zi de prognoză, se va ajunge până la o medie de 35 de grade în data de 27 august. În a doua săptămână de prognoză, temperatura aerului va marca o scădere ușoară până la valori medii ale maximelor în jurul a 30 de grade. Mediile temperaturilor minime vor scădea de la 14 grade în prima zi, până la 11 grade în dimineața de 23 august, apoi vor marca o creștere și până la sfârșitul lunii august se vor menține în jurul a 16 grade. În primele zile ale lunii septembrie, minimele termice vor scădea ușor, până la o medie de 14 grade.
Pe arii restrânse vor fi averse în prima zi a intervalului de prognoză. În a doua săptămână se mențin condițiile pentru ploi slabe, cu probabilitate mai mare în jurul datei de 30 august.

CRIŞANA
Valorile termice diurne vor fi în creștere treptată, de la o medie în prima zi de 22 de grade, până la o medie de 33 de grade în data de 26 august, valoare ce se va menține și în următoarele două zile, apoi vor marca o scădere până în ultima zi a intervalului de prognoză, până la o medie de 29 de grade. Valorile nocturne vor scădea la începutul intervalului de la medii în jurul a 14 grade, la medii de 11...12 grade, valori ce se vor menține până în 24 august, apoi vor marca o creștere spre sfârșitul lunii august până în jurul a 16 grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, temperaturile minime vor fi în scădere, ajungând, în medie,
la 14...15 grade.
În prima zi de prognoză izolat va ploua, apoi probabilitatea pentru averse slabe, izolate, va fi mai mare în intervalul 29 august - 2 septembrie.

TRANSILVANIA
Vremea va fi răcoroasă din prima zi de prognoză, când media maximelor va fi de 21 de grade, apoi se va încălzi până în data de 27 august, când se va înregistra o medie de 32 de grade. Din 28 august, valorile termice diurne vor marca o scădere treptată până la sfârșitul intervalului de prognoză, când mediile se vor situa în jurul a 28 de grade. Temperaturile minime vor scădea de la o medie de 14 grade în prima zi a intervalului, până la o medie de 8 grade în data de 23 august, iar până în data de 25 august variațiile vor fi nesemnificative. Va urma o creștere până la medii nocturne în jurul a 13 grade, în data de 28 august, valoare ce se va menține până la sfârșitul lunii august, apoi minimele termice vor fi în scădere până la valori medii de 11...12 grade, la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză.
Vor fi averse pe arii extinse și însemnate cantitativ în prima zi de prognoză, apoi acestea vor diminua și se vor restrânge ca arie. În a doua săptămână se mențin condițiile pentru ploi slabe, iar probabilitatea mai mare de apariție a acestora va fi după data de 30 august.

MARAMUREŞ
Valorile termice vor caracteriza o vreme răcoroasă în primele zile, când mediile maximelor vor fi de 20...23 de grade. Apoi, temperatura aerului va fi în creștere, până la medii ale valorilor diurne în jurul a 32 de grade în ziua de 27 august. În a doua săptămână temperatura aerului va marca o scădere treptată, ajungând spre sfârșitul intervalului la medii ale maximelor de 27...28 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la o medie de 15 grade în prima zi, până în jurul a 10 grade în data de 24 august, apoi va urma o creștere și, până la sfârșitul intervalului, media valorilor nocturne va fi de 12...14 grade.
În prima zi a intervalului vor fi averse însemnate cantitativ, iar în a doua zi doar trecător va mai ploua slab. Condiții pentru ploi slabe, izolate, vor fi și în a doua jumătatea a intervalului, cu probabilitate mai mare în jurul datei de 31 august.

MOLDOVA
Vremea se va răci treptat până în data de 23 august, de la medii ale maximelor de 26...27 de grade, până spre valori în jurul a 23 de grade. Ulterior, până în ziua de 26 august, temperatura aerului va fi în creștere, spre medii ale valorilor diurne în jurul a 31 de grade. După această dată, până la sfârșitul intervalului, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată până spre medii de 27...28 de grade. În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, acestea vor fi în scădere până în data de 24 august, de la medii în jurul a 16 grade, la medii de 11...12 grade. Apoi va exista o creștere ușoară și treptată până la medii de 15...16 grade, iar la sfârșitul intervalului va fi din nou o scădere spre medii de 13...14 grade.
În prima zi a intervalului vor fi averse însemnate cantitativ. Pobabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată și în jurul datei de 31 august.

DOBROGEA
În primele două zile ale intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere, de la medii în jurul a 30 de grade, până la 24...25 de grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât mediile maximelor vor fi de 28...29 de grade. Spre sfârșitul intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere ușoară până spre medii ale valorilor diurne de 26...27 de grade. Minimele termice vor fi în scădere până în data de 23 august, de la medii în jurul a 19 grade, până spre 15...16 grade, apoi vor crește din nou, iar media se va situa în jurul valorii de 18 grade.
În primele două zile ale intervalului vor fi averse slabe, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere în intervalul 30 august – 2 septembrie

MUNTENIA
La începutul intervalului, vremea se va răci accentuat. În prima zi media maximelor va fi de 30...31 de grade, iar în a doua zi se va situa în jurul a 25 de grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat de la o zi la alta, astfel încât, spre mijlocul intervalului, media valorilor diurne va fi în jurul a 32 de grade. În ultimele zile media maximelor va coborî sub 30 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere până în data de 24 august, de la o medie în jurul a 17 grade, la o medie de 12...13 grade. Până spre mijlocul intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în creștere până la medii de 15...16 grade, apoi variațiile vor fi nesemnificative.
În primele două zile ale intervalului vor fi averse, izolat însemnate cantitativ. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere și în jurul datei de 31 august.

OLTENIA
Temperatura maximă va fi în scădere în prima zi a intervalului, când media va fi de 25...26 de grade, apoi va crește ușor și treptat de la o zi la alta până spre mijlocul intervalului, când media valorilor diurne va fi de 33...34 de grade. În ultimele zile temperatura va avea din nou tendința de scădere, până spre o medie de 30 de grade. Media temperaturilor minime va fi în jurul a 17 grade la începutul intervalului, apoi temperaturile nocturne vor marca o scădere, iar la mijlocul primei săptămâni, media va fi de 11...12 grade. Treptat, minimele vor crește ușor, spre sfârșitul lunii august media acestora se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative.
Local vor fi averse în prima zi a intervalului, iar condiții de ploaie vor mai fi în intervalul 30 august – 2 septembrie.

LA MUNTE
Până în data de 23 august vremea se va răci, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 14 grade. Apoi, temperatura aerului va crește ușor și treptat, iar la mijlocul intervalului media valorilor diurne se va situa în jurul a 22 de grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere ușoară, până la o medie în jurul a 18 grade. Minimele termice vor fi în scădere până la mijlocul primei săptămâni, de la o medie în jurul a 11 grade, până la valori medii de 5...6 grade. Va urma o creștere spre valori medii de 11...12 grade, iar apoi, până la sfârșitul intervalului, o scădere spre minime, în medie, de 8...9 grade.
În primele două zile vor fi averse, izolat însemnate cantitativ. Condiții de ploaie vor fi și în a doua saptamână, cu probabilitate mai mare în intervalul 31 august – 2 septembrie.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.

S.O.

În articolul
UPDATE: Veşti proaste de la meteorologi! Vremea se răceşte considerabil
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Femeie din Alba, condamnată la închisoare după ce s-a răzbunat pe amanta soțului ei. Tocmai a aflat că este înșelată
Stiri interne • la 15:44
Femeie din Alba, condamnată la închisoare după ce s-a răzbunat pe amanta soțului ei. Tocmai a aflat că este înșelată
 • O femeie din Alba a fost condamnată la închisoare
 • A aflat că este înșelată și s-a răzbunat
Ce dietă ține Mihaela Bilic. Medicul nutriționist nu renunță la alimentele nesănătoase: „Mănânc din toate...”
Beauty & Lifestyle • la 15:24
Ce dietă ține Mihaela Bilic. Medicul nutriționist nu renunță la alimentele nesănătoase: „Mănânc din toate...”
 • Dieta pe care o ține Mihaela Bilic
 • Medicul nutriționist nu renunță la alimentele nesănătoase
Imagini surprinzătoare cu tornada violentă care a lovit un oraș din California. Cinci persoane și-au pierdut viața / VIDEO
Stiri internationale • la 15:20
Imagini surprinzătoare cu tornada violentă care a lovit un oraș din California. Cinci persoane și-au pierdut viața / VIDEO
 • Imagini surprinzătoare cu tornada violentă care a lovit un oraș din California
 • Cinci persoane și-au pierdut viața
Roxana Nemeș, două zboruri pierdute într-o zi. Ce a pățit vedeta în aeroport: ”De proști....”
Showbiz intern • la 15:10
Roxana Nemeș, două zboruri pierdute într-o zi. Ce a pățit vedeta în aeroport: ”De proști....”
 • Roxana Nemeș, două zboruri pierdute într-o zi
 • Ce a pățit vedeta în aeroport
EXCLUSIV. Reacția Biancăi Drăgușanu, după ce a pierdut în fața Claudiei Pătrășcanu, la procesul de ieri. Avem declarațiile blondinei: ”E doar o bătălie, nu războiul”
Showbiz intern • la 15:05
EXCLUSIV. Reacția Biancăi Drăgușanu, după ce a pierdut în fața Claudiei Pătrășcanu, la procesul de ieri. Avem declarațiile blondinei: ”E doar o bătălie, nu războiul”
 • Bianca Drăgușanu, reacție după ce a pierdut în fața Claudiei Pătrășcanu
 • Avem declarațiile blondinei, după ce a pierdut procesul
Radu Vâlcan, scos din sărite de Răvan Fodor. Prezentatorul TV nu s-a mai abținut și a spus ce îl deranjează: ”Mai bine n-o faci” / FOTO
Showbiz intern • la 15:03
Radu Vâlcan, scos din sărite de Răvan Fodor. Prezentatorul TV nu s-a mai abținut și a spus ce îl deranjează: ”Mai bine n-o faci” / FOTO
 • Radu Vâlcan a fost scos din sărite de Răzvan Fodor
 • Ce l-a deranjat pe soțul Adelei Popescu
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
A construit ilegal 30 de apartamente în plus şi le-a vândut cu 1.000 euro/mp. Cum s-ar putea rezolva situaţia
recomandare pe as.ro
Cum a ales să facă bani cea mai cunoscută amantă din România! „M-a plesnit în capul meu blond o idee”
Romania TV
Doliu în fotbalul românesc: Fostul portar de la Steaua, Ceahlăul şi FC Braşov avea doar 52 de ani
Romania TV
Nicoleta Luciu a ajuns de nerecunoscut. Pare mai în vârstă cu 10 ani. Imaginea care i-a șocat pe fani
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 24 martie 2023. Vărsătorii întorc pagina, Taurii trag lozul câştigător
recomandare pe antena3.ro
Românii care primesc ajutor de la stat pentru a-și schimba meseria! Sunt 30.000 de beneficiari
recomandare pe antena3.ro
Data la care intră banii pe voucherele de alimente. Anunţul făcut de Guvern pentru două milioane de români
recomandare pe playtech.ro
Testul IQ pentru genii. Găsești tamburina dansatoarei în mai puțin de 20 de secunde?
recomandare pe playtech.ro
Florile care atrag banii în viața ta. Ce culoare trebuie să aibă, de fapt
recomandare pe redactia.ro
Anamaria Prodan a ajuns la 56 de kg după despărțirea de Reghecampf. Vedeta s-a uscat pe picioare: „M-am consumat” FOTO
recomandare pe redactia.ro
Vedeta din România care s-a retras la mănăstire: „Faptul că te rogi, nu îți mai trebuie nimic”. Doar așa și-a găsit liniștea
recomandare pe Ciao.ro
Poze interzise cu Laurette de pe OnlyFans! Aici o vezi gratis fără haine + ce tarif are
recomandare pe shtiu.ro
Conducătorul României a vrut o femeie măritată! Ce i-a promis soțului că-i dă în schimbul femeii!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Mama copilului „Prințului” Cristea arată incredibil la 39 de ani!
recomandare pe bzi.ro
Catinca Roman, dezvăluiri tulburătoare despre Petre Roman! Ce i-a făcut tatăl vitreg, în copilărie
recomandare pe bzi.ro
Bula imobiliară din Iași s-a spart. Cât mai costă un apartament cu 2 camere în Iași
recomandare pe dailybusiness.ro
Vrei să câștigi 2000 de euro pe lună? Mai multe joburi libere pentru români
recomandare pe dailybusiness.ro
Se scumpesc din nou! Alertă pentru toți românii
recomandare pe Jurnalul.ro
Ce se întâmplă în corpul tău când iubești și ești iubit
recomandare pe a1.ro
Femeia care nu și-a spălat bebelușul mai bine de o lună după ce l-a născut natural. Care e motivul uluitor