Veşti proaste pentru OSPĂTARI! Ce se va întâmpla cu fiecare BACŞIŞ pe care îl încasează
Publicat pe 16.03.2015 la 10:10 Actualizat pe 16.03.2015 la 10:24
Bacşişul este o practică mai mult decât comună în România, iar angajaţii restaurantelor ajung să câştige sume mai mari decât salariul, în urma acestei practici. Din acest motiv, Ministerul Finanţelor ar putea să ia o nouă decizie cu privirea la practicarea bacşişului.
Bacşişul este o practică mai mult decât comună în România, iar angajaţii restaurantelor ajung să câştige sume mai mari decât salariul, în urma acestei practici. Din acest motiv, Ministerul Finanţelor ar putea să ia o nouă decizie cu privirea la practicarea bacşişului.
Potrivit EVZ, bacșișul ar trebui inclus pe bonul fiscal, prin modificarea legislației fiscale, și transformat în venit impozabil, la angajat, cu un procent de 16%. Propunerea a venit din partea vicepreşedintelui Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi urmează să fie trimisă mai departe către Ministerul de Finanţe.
"Venitul astfel încasat prin bonul fiscal ar fi neimpozitabil și fără TVA, fiind taxat minim la angajat, cu 16 la suta (impozit pe salariu). Măsura ar fi și în intersul agenților economici, având în vedere că valoarea încasărilor din casa de marcat ar coincide cu numerarul din casă și cel aflat asupra ospătarilor/prestatorilor”, scrie în comunicatul trimis presei de Dan Mureșan.
Astfel, la un control al departamentului anti-fraudă din ANAF, orice unitate riscă sancţiuni grave dacă sunt găsiţi bani nemarcaţi la ospătari sau la orice alt anagajat care prestează servicii. Unitatea riscă să fie închisă pe perioadă de trei luni.
A.M.
Foto: antena 3
Citeste si: