Victor Piţurcă, la un pas să falimenteze un club de fotbal! Fostul selecţioner va avea nevoie de o dubă să-şi care banii!

Selecţionerul este considerat unul din autorii morali ai dezafilierii Universităţii Craiova, după ce, în 2011, Federaţia Română de Fotbal a exclus echipa din prima divizie.

Tribunalul Braşov a dispus, până la jumătatea lunii februarie, "continuarea demersurilor de recuperare a bunurilor debitoarei (n.r. - Universităţii Craiova), lichidarea patrimoniului acesteia şi pentru soluţionarea irevocabilă a contestaţiilor aflate pe rol", în dosarul în care  mai mulţi creditori printre care şi antrenorul Victor Piţurcă solicită milioane de euro despăgubiri.

Piţurcă, considerat de suporterii Universităţii unul din autorii morali ai dezafilierii echipei din Bănie, cere şapte milioane de euro suma clauzei de reziliere - cinci milioane de euro, primei de instalare - 1.8 milioane de euro - şi a restanţelor salariale de 200.000 de euro.

Universităţii Craiova a fost exclusă din prima divizie în mai 2011, de către Comisia de Recurs din cadrul Federaţiei Române de Fotbal  după ce Piţurcă nu a primit banii spabiliţi prin contract după ce a fost dat afară de la echipă. "Considerăm că decizia este una abuzivă, netemeinică şi ilegală, luată într-o manieră penibilă, la influenţele unui grup de persoane care controlează de foarte mulţi ani fotbalul românesc. Această hotărâre nu are nimic în comun cu legile şi reglementarile contractuale şi face parte din lungul şir de nedreptăţi aduse de-a lungul timpului clubului de fotbal Universitatea Craiova", declara atunci Adrian Mititelu, patronul echipei.  La scurt timp, 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea echipei Universitatea Craiova. Ca urmare, jucătorii Stiinţei au devenit imediat liberi de contract, plecând astfel gratis de la Universitatea. Pagubă produsă de acestă decizie se ridică la două sute de milioane de euro, potrivit avocaţilor lui Mititelu.

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro