VIDEO / 5 locaţii interzise pentru femei. Ce blesteme se pot abate asupra ta dacă încalci regula
Publicat pe 15.03.2018 la 12:00 Actualizat pe 15.03.2018 la 12:25
De-a lungul secolelor, oamenii de diferite credinţe au construit lăcaşe care au fost dedicate exclusiv bărbaţilor. Astfel de edificii au fost construite atât în medii în care locuiesc creştinii, cât şi în locurile unde trăiesc oamenii ce venerează diferite zeităţi.
De-a lungul secolelor, oamenii de diferite credinţe au construit lăcaşe care au fost dedicate exclusiv bărbaţilor. Astfel de edificii au fost construite atât în medii în care locuiesc creştinii, cât şi în locurile unde trăiesc oamenii ce venerează diferite zeităţi.
Lăcaşele de cult interzise pentru femei există încă din cele mai vechi timpuri. Acestea au fost construite exclusiv pentru bărbaţii care vor să se izoleze de lumea înconjurătoare şi să se dedice rugăciunii şi contemplării.
În cele ce urmează vă vom prezenta 5 locuri în care accesul femeilor este strict interzis. Este bine de ştiut că cele care încalcă aceaştă regulă au de înfruntat dureri şi blesteme fără margini.
Primul loc pe care îl menţionăm este Mănăstirea Frăsinei care este aflată la 25 de kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea. Lăcaşul de cult monahal este singurul de la noi din ţară care are interzis accesul femeilor.
Regula a fost instituită de Sfântul Calinic de la Cernica care a dorit să construiască o mănăstire exact după tiparul celor din Sfântul Munte Athos. Cele care încalcă regula de a nu pătrunde în mănăstirii le aşteaptă blesteme şi chinuri inimaginabile.
O a doua locaţie este Sfântul Munte Athos. Şi aici, accesul femeilor este strict interzis. În cadrul peninsulei care adăposteşte mănăstiri şi schituri nu se află nici măcar animale de sex feminin. Excepţie de la această regulă fac pisicile, găinile şi păsărilor sălbatice. Acestea sunt prezente deoarece ajută la prinderea diferiţilor şerpi care se află în aceste locuri.
Altă locaţie interzisă femeilor este Muntele Omine din îndepărtata Japonie. La fel ca şi în lăcaşurile de cult creştine, aici au voie numai bărbaţii. Regula prin care persoanele de sex feminin nu au voie în acest loc a fost instituită acum 1.300 de ani
Rămânând tot în Asia, mai amintim şi de Mormintele sacre Haji Ali Dargah din Mumbai, India. Deşi este o destinaţie turistică foarte căutată, femeile nu au voie să între în această zonă. Potrivit statisticilor, până la 20.000 de turişti vizitează pe zi această locaţie.
Ultimul loc de care amintim este Templul Sabarimala din KeralaIndia. Călugării au stabilit că orice femeie, între 10 şi 50 de ani, nu are voie să intre în lăcaşul de cult. Ei spun că prin pătrunderea femeilor, locul va fi întinat.
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
A.O.