VIDEO / ALERTĂ TERORISTĂ pe un aeroport din Franţa! S-au tras mai multe focuri de armă, iar zona a fost evacuată

Sursa foto: captură Twitter

Mai multe împuşcături au putut fi auzite în această dimineaţă în zona Aeroportului Orly din Paris, potrivit agenţiile internaţionale de presă. Autorităţile franceze nu au reacţionat oficial până acum, dar, potrivit jurnaliştilor de la CNN, un bărbat a fost împuşcat mortal, după ce a încercat să-i ia arma unui militar, iar acesta a deschis focul.

UPDATE 13:00 - Bărbatul care a fost împușcat mortal sâmbătă de serviciile de securitate pe aeroportul Orly din Paris era un musulman radicalizat cunoscut autorităților franceze.

Mai mult, el este același individ care a tras asupra poliției într-un incident separat produs mai devreme în cursul aceleiași zile în nordul Parisului, a informat o sursă din cadrul poliției franceze

Potrivit presei locale, alarma s-a dat în jurul orei 07:30 GMT.

"Un bărbat a luat arma unui militar apoi s-a refugiat într-un magazin de pe aeroport înainte de a fi împuşcat mortal de forţele de securitate", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Intern, potrivit jurnalul.ro

În urma incidentului armat, nicio persoană nu a fost rănită pe aeroport, a precizat sursa citată.

"Traficul aerian a fost complet întrerupt" pe acest aeroport internaţional, a anunţat aviaţia civilă franceză.

Cele două terminale ale aeroportului din Orly (Sud şi Vest) au fost închise, iar pasagerii au fost evacuaţi, a precizat Aeroports de Paris. Iar ministrul de interne Bruno Le Roux s-a deplasat la faţa locului

Totodată, Ministerul de Interne a anunţat că într-un incident separat produs la nord de Paris un ofiţer de poliţie a fost rănit după ce au fost trase focuri de armă asupra sa.

Un material video postat pe Twitter sugerează că o parte a aeroportului a fost evacuat.

Aeroportul este în curs de evacuare, ca măsură de precauţie. Autorităţile se tem ca suspectul să nu aibă complici, transmite postul de televiziune BFM TV.

Mai mult, anumite tweet-uri raportează o situaţie de luare de ostatici.

În urmă cu două zile, autorităţile franceze au fost în alertă, după ce într-un liceu din sudul ţării a fost deschis focul de către un adolescent de 17 ani.Atacul armat din liceul Alexis de Tocqueville, aflat în Grasse a avut loc la scurt timp după ce o explozie a avut loc la sediul FMI din Paris.

Franţa rămâne în stare de alertă, după ce s-au petrecut mai multe masacre în ultimele 18 luni.

D.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro