VIDEO / Are 101 ani şi de mai bine de 75 îl slujeşte pe Dumnezeu! Duhovnicul vetedelor, destăinuiri emoţionante

Părintele Nicanor Lemne © captură video

Are 101 ani si il slujeste pe Dumnezeu de mai bine de 75. În exclusivitate pentru Antena Staes, părintele centenar Nicanor Lemne şi-a deschis uşa casei şi a vorbit despre minuni şi sacrificii.

Părintele centenar Nicanor Lemne are o mulţime de sfaturi pentru toţi oamenii, iar povestea lui de viaţă este de-a dreptul impresionantă.

"Am ieşit la pensie de 15 ani. Mi-am pierdut soţia în urmă cu 10 ani. Ea a aşezat totul aşa înainte să moară. Eu le las aşa cum le-a pus preoteasa. Am avut o fetiţă care, când a împlinit cinci ani, Dumnezeu a luat-o la el. A avut cancer. (...) În fiecare zi, în curtea mea, vin zeci de oameni care vor să mă cunoască. Nu cred că sunt singurul cu har. Depinde cum consideră lumea. Fiecare are crucea lui pe care trebuie să o ducă. Trebuie să te închini lui Dumnezeu că ţi-a dat această cruce. De vreo trei ani nu văd prea bine. Nu văd pentru că am îmbătrânit. Am fost pe la 6 doctori oftalmologi. Mi-au spus că e din cauza bătrâneţii. Eu când sunt singur mai mult mă rog la Dumnezeu, să îmi dea putere, să îmi dea răbdare, înţelepciune, să îmi dea credinţă, să pot intra şi eu în ceruri cu soţia şi fetiţa mea. Eu simt toate lucrurile pe care le-a atins preoteasa. O văd şi pe ea aici în casă. Stă şi ea cu mine în chip nevăzut. (...) Eu sper că voi merge alături de ea acolo. Doar Dumnezeu ştie când pleacă fiecare. E voia lui Dumnezeu ca să îmid ea mie putere pentru a ajunge cât mai repede în ceruri, alături de cei dragi", a spus părintele Nicanor Lemne.

Care este îndemnul lui pentru oameni

"Eu îi îndemn pe oameni spre credinţă. Nu mi-e frică de moarte pentru că ştiu că trebuie să mor. Suntem muritori pe acest pământ. Suntem trecători. Viaţa omului este în ceruri. Trebuie să avem grijă de sufletele noastre ca să trăim şi în ceruri. Oamenii trebuie să fie legaţi de biserică. Omul se naşte şi se botează în biserică. Slujba de înmormântare se face în biserică. Nu trebuie să o îndepărteze şi să nu meargă la biserică! Doar dumnezeu ştie de ce mă mai ţine pe pământ. Eu am credinţă, mă rog în fiecare dimineaţă şi seară. Credinţa este ceea ce fără ea nu poate să se mântuiască", a adăugat duhovnicul Nicanor Lemne. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro