VIDEO / Are o avere de 780 de milioane de dolari, dar locuieşte într-o rulotă de 20 de metri pătraţi! Povestea incredibilă a unui celebru om de afaceri

Majoritatea oamenilor au păreri preconcepute despre cei înstăriţi, însă există şi cazuri care pot fi excepţii de la regulă. Tony Hsieh este un exemplu elocvent pentru întreaga lume.

Este CEO-ul unei companii de succes şi are o avere de-a dreptul impresionantă, dar preferă să ducă o viaţă modestă. Acum 12 ani, Tony Hsieh a pus bazele unui magazin online care azi valorează mai multe miliarde de dolari, potrivit Business Insider, citat de businessmagazin.ro.

Bărbatul are acum o avere estimată la cel puţin 780 milioane de dolari, iar cu toate acestea, a ales să trăiască într-o rulotă de 20 de metri pătraţi, împreună cu două lame.

Când Amazon a cumpărat Zappos în 2009 pentru suma de 1.2 miliarde de dolari, Hsieh a căzut de acord cu Jeff Bezos, şeful Amazon, ca acesta să-l lase să continue experimentele culturale, şi de management, atâta timp cât un profit companiei.

Tony Hsieh a vrut să reconstruiască un cartier din Las Vegas prin intermediul unei entităţi independente, Downtown Project (DTP). Proiectul a fost pornit cu finanţarea din propriul buzunar în valoare de 350 de milioane de dolari.

Cu toate că Zappos şi DTP sunt businessuri diferite, cele două sunt conectate deoarece mulţi angajaţi ai Zappos locuiesc în acel cartier, iar în 2014 Tony Hsieh a decis să se mute din apartamentul său de lux într-o rulotă din parcul de rulote DTP, ce se află la o distanţă scurtă de mers pe jos de sediul Zappos.

Tony spune că a fost inspirat să facă acest lucru de către festivalul Burning Man şi că acestă schimbare către un stil de viaţă minimalist i-a sport creativitatea.

„Am făcut această mutare pentru că vreau să sporesc numărul de momentele de descoperire neaşteptată”, spune afaceristul, pentru sursa citată.

Cât despre cele două lame, care de fapt sunt alpaca, sunt animalele favorite ale lui Tony Hsieh. Cele două animale se numesc Marley şi Triton şi stau într-un ţarc alăturat rulotei, însă Hsieh le eliberează în mod regulat deoarece sunt animale prietenoase şi nu crează probleme.

Foto: Facebook

M.T.

Citeşte şi:

Două femei din Singapore căutate în România după ce au fugit de acasă cu 40.000 de euro

ingurul tablou cu Gigi Becali în ipostaza asta! Latifundiarul ar plăti bani grei ca să nu ajungă la altcineva!


facebook whatsapp twitter pinterest