VIDEO / Asteroid foarte aproape de Terra! Trecerea asteroidului poate provoca fenomene extreme pe Pământ?

Foto simbol © Sursa foto: arhivă

Este denumit 2014-JO25 şi a fost descoperit în anul 2014 de către astronomii de la observatorul Catalina Sky Survey, de la Universitatea din Arizona. Asteroidul, care măsoară puțin peste 650 de metri lungime, va trece la 1,8 milioane de kilometri distanță de planeta noastră, ceea ce înseamnă aproximativ de cinci ori distanța care ne desparte de Lună.

 

"Deși nu există nicio posibilitate ca asteroidul să intre în coliziune cu planeta noastră, va ajunge totuși prea aproape pentru un corp ceresc de asemenea dimensiuni", este precizat într-un comunicat de presă emis de agenţia spaţială, potrivit Antena Stars.

Asteroidul va trece pe lângă planeta noastră după ce a ocolit Soarele, iar apoi își va continua ruta spre Jupiter, înainte de a se întoarce spre centrul sistemului solar. Astronomii şi cei pasionaţi de stele vor avea o oportunitate excepţională acum, pentru că acesta va putea fi vizibil cu ajutorul unui mic telescop, timp de una sau două nopţi.

Ultima oară când 2014-JO25 a trecut pe lângă Pământ a fost în urmă cu patru sute de ani și vom avea posibilitatea să-l vedem din nou peste două mii şase sute de ani, şi mai aproape decât acum. Următoarea vizită a unui corp ceresc va avea loc abia în anul 2027, atunci când asteroidul 199-AN10, cu o lungime de opt sute de metri se va apropia la 380 de mii de kilometri, cât este distanța dintre Pământ şi Lună. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.

D.S.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro