VIDEO / ATENTAT sângeros în Ajun de Paște: cel puțin 39 morți şi sute de răniţii după un atac asupra unor autobuze

Cel puţin 39 de oameni şi-au pierdut viaţa şi sute fost răniţi într-un atentat cu maşină-capcană, care a avut loc la periferia oraşului sirian Alep. Deflagraţia s-a produs în apropierea unui convoi de autobuze care transportau persoanele evacuate în ajun din localităţi siriene proguvernamentale, potrivit BBC.

Atentatul a fost comis de un atacator sinucigaş care conducea un camion-capcană folosit în mod normal pentru transportul cartofilor, scriu jurnaliştii de la The Mirror.

În timp ce televiziunea de stat din Siria anunţă că sunt 39 de morţi în urma masacrului, alte surse vorbesc de un număr cuprins între 43 şi 60 de peroane care şi-au pierdut viaţa. Alte câteva sute au fost rănite.

Potrivit OSDO, care nu furnizează un bilanţ exact, maşina-capcană a explodat la Rashidin, un cartier rebel situat la vest de Alep unde erau staţionate autobuzele care transportau 5.000 de oameni - în majoritate şiiţi - evacuaţi vineri din Foua şi Kafraya, două localităţi proregim din nord-vestul Siriei asediate de insurgenţi. 

Înaintea acestui atac, mii de persoane evacuate din patru localităţi asediate, printre care şi Foua şi Kafraya, erau blocate de vineri din cauza dezacordurilor şi nu puteau să-şi continue călătoria. Vineri, peste 7.000 de persoane au fost evacuate simultan din Foua şi Kafaya (5.000 de evacuaţi) şi din localităţile Madaya şi Zabadani (2.200 de evacuaţi), care îi sprijină pe rebeli. 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.

D.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro