VIDEO / Cum te poate salva masajul la cap! Habar nu aveai de ce boli poţi scăpa

Cum te poate salva masajul la cap! Habar nu aveai de ce boli poţi scăpa © Pixabay

Dacă crezi că masajul la cap se face doar pentru a te relaxa, atunci te înşeli! Acesta este foarte bun pentru a trata anumite afecţiuni, dar şi pentru a le preveni. Pentru a afla mai multe despre acest subiect, citeşte materialul de mai jos şi priveşte videoclipul. 

Relaxare, echilibrare şi decontracturare sunt cele trei elemente care ni-s oferite, atunci când ni se face masaj. Atât la nivelul feţei, cât şi la nivel capilar avem foarte mulţi centri motori care se închid şi e foarte bine să facem un masaj reflexogen, dar şi unul care să nu fie foarte solicitant.

Persoanele care au suferit anumite accidente vasculare cerebrale, care au rămas cu hemiplegii, pareze faciale, atunci masajul facial este esenţial. Se folosesc anumite tehnici pentru stimularea muşchilor faciali. De asemenea, masajul este recomandat şi persoanelor care suferă de Parkinson şi alte afecţiuni foarte grave. Ei trebuie să facă parte în grupuri de recuperare. 

Bebeluşii care se nasc cu anumite probleme motorii sau neurologice, trebuie ajutaţi şi stimulaţi, fiind reeducată funcţia motorie.

Persoanele care suferă de migrene, de probleme cu dureri la nivel cerebral, se poate face un masaj facial, cu presopunctură pe zona frontală, moment în care se echilibrează şi relaxează, iar persoana devine mai liniştită. 

Persoanele care suferă de sinuzită nu trebuie să facă masaje vasodilatatoare. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.V.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro