VIDEO / De ce e bine să sfinţim casa? Nici maşina nu trebuie uitată!

Biblia © Pixabay

Sfinţirea întotdeauna a reprezentat un element principal pentru liniştea sufletească şi pentru cea a familiei. Sfinţirea se poate face oricând simţim nevoia şi este bine să avem propriul nostru preot al familiei. 

"Este binevenită în luna aceasta şi ar fi bine să facem lucrul acesta ca să facem o curăţenie sufletească, ca să nu ne trezim cu interpelări", a spus Părintele Visarion în emisiunea "Star Matinal".

Părintele a vorbit şi despre importanţa de a avea un preot al familiei. În cazul sfinţeniei, e nevoie de smerenia şi de bunele intenţii, pentru ca Dumnezeu să te ajute. Slujba trebuie făcută de preotul familiei, aceasta poate fi făcută în orice moment şi nu este nevoie de condiţii speciale. Trebuie să punem apă într-un vad, să aprindem câteva lumânări şi tămâie.

Cât despre casă, ca element principal, există unele care nu sunt primitoare, există un sentiment apăsător care ne-ar putea obosit. Dar nu casa în sine are această vibraţie, ci pur şi simplu oamenii care locuiesc în aceasta. Există o serie de energii negative în casă, iar preotul vine şi se roagă. Toată familia trebuie să participe la slujbă. 

"Noi ştim din bătrâni că omul sfinţeşte locul. E important ca omul să realizeze că sfinţirea casei începe cu el însuşi. (...) Este bine să scoţi din casă lucrurile care nu sunt creştine. Pentru noi creştinii, energia pozitivă vine de la Dumnezeu", a adăugat Preotul. 

"De cele mai multe ori, oamenii sunt obişnuiţi să lege sfeştania de luna martie. Pentru că se spune că in luna martie, odată cu dezgheţul din iarnă, ies vrăjitoarele la baltă să înceapă descântecele. Adică un fel de antidot. Sfeştania poate fi făcută în fiecare lună sau ori de câte ori va dori cineva", a continuat Părintele Visarion.

Totodată, sfinţirea maşinii este la fel de importantă. Foarte mulţi oameni petrec foarte mult timp în maşină. Puţin dintre noi ştim că maşina este una dintre cele mai periculoase lucruri din viaţa noastră. Acest lucru vine din legendele marinarilor. Ei sfinţeau corăbiile, înainte de a pleca.

Cât despre nou şi vechi, casa în care stai trebuie sfinţită. Se poate lega sfinţenia casei de moarte. E bine să sfinţeşti, după moartea cuiva drag, pentru a mai linişti spiritele. Dacă doreşti să te muţi într-o casă nouă, însemnarea casei se face cu untdelemn sfinţit.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.V.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro