VIDEO / Imagini în premieră din lagărele cu refugiaţi sirieni! O româncă i-a surprins pe arabi aşa cum nu au mai fost filmaţi niciodată

SPYNEWS prezintă imagini inedite, realizate de o româncă într-un fost lagăr de exterminare nazit, unde refugiaţii sirieni au fost surprinşi în nişte ipostaze incredibile.
Cea care a reuşit să filmeze în campusurile refugiaţilor din Germania este Adina Mutăr, jurnalistă cu o vastă experienţă, care, în calitate de freelancer, a mers la Dresden, pentru a realiza un documentar despre sirienii cazaţi în fostele lagăre naziste. "Dresden este ostilă refugiaţilor. Stau în campusuri. În lunga aşteptare a documentelor, timp în care au voie să doarmă de voie, uneori răzbate zgomot de tobe; am avut noroc că mi s-a permis să filmez modul lor de relaxare, al refugiaţilor, când înceacă să învingă stresul îndelung acumulat. Deşi pare, nu era tocmai o petrecere... Făceau haz de necaz...", a declarat pentru SPYNEWS jurnalista care a reuşit să pătrundă în campusurile din Germania.
Adina Mutăr a dezvăluit că mulţi dintre refugiaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, au ales Germania pentru că visau să aibă studii superioare. Provin din familii bune, au studiat la facultăţi de farmacie, inginerie şi biotehnologie şi sperau să facă ceva pentru viitorul lor. Au ajuns, însă, în fostele lagăre naziste.
Într-un alt film realizat de jurnalista din România apar "voluntari germani care încearcă să-i facă pe refugiaţi să se relaxeze sau măcar să zâmbească", după cum a explicat chiar autoarea. "Şi totusi, ce sinistru se ridică acea coloană de fum, având în vedere trecutul istoric al lagărelor naziste, devenite acum campusuri pentru refugiaţi", a scris jurnalista, pe pagina sa web.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro