VIDEO / Lacrimi şi durere! Suveranii lumii, la catafalcul Majestăţii Sale Defuncte, Regele Mihai
Publicat pe 15.12.2017 la 16:27 Actualizat pe 15.12.2017 la 17:07
Cortegiul funerar cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte, Regele Mihai se află la Palatul Regal, unde mii de oameni vin să aprindă lumânări şi să se roage pentru ultimul Suveran al României. Printre cei care au sosit să aducă un omagiu se află şi şi Regele Juan Carlos al Spaniei şi Regina Sofia.
Cortegiul funerar cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte, Regele Mihai se află la Palatul Regal, unde mii de oameni vin să aprindă lumânări şi să se roage pentru ultimul Suveran al României. Printre cei care au sosit să aducă un omagiu se află şi şi Regele Juan Carlos al Spaniei şi Regina Sofia.
Regele Simeon al II-lea al Bulgariei a fost primul care a ajuns la funeraliile Majestăţii Sale Defuncte, pentru ai aduce un ultimul omagiu. De asemenea în această zi este aşteptat şi Regele Charles, care va lua parte la funeralii împreună cu ceilalţi suverani ai lumii.
Mâine la ceremonia funerală şi-au anunţat prezenţa familiile regale din aproape 20 de ţări. La Palatul Regal de pe Calea Victoriei, Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu sunt prezenţi lângă trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte şi se asigură că totul se desfăşoară conform programului Casei Regale.
REGELE MIHAI A MURIT pe 5 decembrie. Regele Mihai a trăit ultimele clipe la reşedinţa sa din Elveţia, înconjurat de familie. Majestatea Sa a murit marţi, 5 decembrie, după ce s-a luptat, cu temutul cancer. Diagnosticul pus de medici a fost “carcinom epidermoid metastazant” şi “leucemie cronică”. La căpătâiul său a vrut să meagă şi nepotul său, fostul Principe Nicolae, care a fost împiedicat de Casa Regală să îl vadă pe Regele Mihai. Casa Regală l-a acuzat că a foțat ușa casei Majestății Sale din Elveția, lunându-se la bătaie cu angajații după ce nu i s-a permis accesul la căpătâiul regelui.
”Regret enorm că aceste comunicate de presă ale Casei Regale lezează profund, mai ales în aceste momente grele, imaginea a ceea ce ar trebui să însemne Casa Regală a României, a istoriei acesteia, a valorilor morale și a ținutei demne pe care bunicul meu și înaintașii lui au încercat mereu să le trăiască și să le păstreze.
Eu, Nicolae, am vrut doar să îmi vad bunicul și să îmi iau rămas, într-un mod liniștit, respectuos, așa cum este creștinește. Nu am fost lăsat nici acum, nici în alte dăți când am vrut să îl vad. Nici măcar în perioada exilului, noi, bunic și nepot, nu am fost despărțiți și amândoi am prețuit această legătură de sânge. Cunoscându-l atât de bine, nu cred că el este cel care a decis ca noi să nu ne mai vede. Dimpotrivă, știu că și-ar fi dorit foarte mult.", spunea Nicolae. Vezi aici reacţia lui integrală, după ce a fost împiedicat să îl vadă pe Regele Mihai, înainte să moară.
REGELE MIHAI A MURIT pe 5 decembrie. Ultima dorinţă a Regelui Mihai
De ani de zile, monarhul încerca să intre în posesia unor proprietăţi care au aparţinut familiei regale. Vezi aici care a fost ultima dorinţă a Regelui.
REGELE MIHAI A MURIT pe 5 decembrie. Averea lăsată de Regele Mihai
Majestatea Sa Regele Mihai I, gonit din țară de autoritățile comuniste pe 3 ianuarie 1948, a rămas, după abdicarea din 30 decembrie 1947, și fără averea pe care o deținea în nume propriu sau în numele Casei Regale a României. După Revoluția din 1989 însă, Regele Mihai a început, încet-încet, conform legilor în vigoare, să recupereze bunurile confiscate abuziv de regimul comunist. VEZI AICI CE AVERE A LĂSAT REGELE MIHAI.
CITEŞTE AICI TOATE ARTICOLELE despre MOARTEA REGELUI MIHAI!
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
M.G.