VIDEO / Pelerina invizibilă a ajuns printre noi! În scurt timp te vei putea plimba invizibil peste tot

Toţi fanii Harry Potter s-au gândit la un moment dat cum ar fi să ai o pelerină care să te facă invizibil atunci când o porţi. Desigur, asta a trecut şi prin minţile altor oameni care nu sunt fani Harry Potter, dar care s-au gândit la asta ca un proiect cu potenţial, precum oamenii de ştiinţă.


Pelerina invizibilităţii devine realitate prin ştiinţă. După ce a existat o încercare realizată de către oamenii de ştiinţă din China, cercetătorii din California au făcut o variantă îmbunătăţită. Aceasta funcţiona doar pe baza unei iluzii optice şi marea problemă era că iluzia optică dispărea odată ce unghiul din care era privit obiectul ce purta pelerina era schimbat.

Experţii din California s-au folosit de nanotehnologie care este mult mai costisitoare dar mai eficientă. Totul este posibil la momentul actual doar la nivel microscopic, însă principiile care stau la baza proiectului ar trebui să aibă acelaşi rezultat şi la o scară mai mare.

Sursă foto: captură video

A.C.

Citeşte şi:

Cercetătorii sunt uimiţi! Ce au descoperit ACCIDENTAL: "Este unul dintre acele momente pentru care trăim, în lumea ştiinţei"

ÎNTREBAREA ZILEI - LUNI: Ce a fost prima dată oul sau găina?

NOBELUL în Fizică s-a acordat inventatorului led-ului albastru. De ce este invenţia revoluţionară?


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro