VIDEO / Sebastian Ghiță, primele sărbători după gratii! Informații de ultimă oră despre familia sa și cum ar putea FENTA extrădarea

Sebastian Ghiță a fost prins în noaptea de 13 spre 14 aprilie în Belgrad. © Sursa foto: arhivă

Este a treia zi după gratii pentru Sebastian Ghiţă. În arestul din Belgrad, fostul deputat nu ar fi primit încă vizitele familiei sale. Vă reamintim că atunci când a fost prins, după ce a dat autorităților din Serbia un pașaport sloven, Sebastian Ghiță era împreună cu fratele său.

Este pentru prima oară când milionarul se află încarcerat. Reporterii Observator au aflat că mai stă în celulă cu alţi doi deţinuţi. Serbia încearcă să intre în UE, iar în ultima perioadă condiţiile din spatele gratiilor au fost îmbunătăţiţe.

Fostul demnitar ar putea să ceară azil politic în Serbia și astfel nu va putea fi extrădat curând în România, unde e acuzat că a luat șpagă 10 milioane de euro. Pe numele său există două mandate de arestare în lipsă şi are cinci dosare penale în România.

Sebastian Ghiţă e acuzat de trafic de influența, după ce ar fi încasat 10 milioane de euro şpagă de la oameni de afaceri, pe care i-ar fi ajutat să câștige contracte IT cu statul. Pe numele său există două mandate de arestare în lipsă şi are cinci dosare penale în România. Fostul deputat  a dispărut pe 21 decembrie 2016 și a fost inițial dat în urmărire națională, după ce a încălat termenii controlului judiciar. Pe 10 ianuarie, pe numele lui Sebastian Ghiţă a fost emis un mandat european de arestare, omul de afaceri fiind dat și în urmărire internațională, prin Interpol.

Fostul deputat a fost prins pe 13 aprilie, în jurul orei 23:50. Sebastian Ghiţă era pe stradă împreună cu fratele său, iar polițiștii sârbi le-au cerut actele. Omul de afaceri le-a dat acte false și a pretins că e sloven, dar vorbea engleză.

D.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro