VIDEO ŞOCANT! Pagubele provocate de uraganul Patricia în Mexic

Uraganul Patricia, care a atins uscatul pe coasta la Pacific a Mexicului şi care a fost anunţat drept cel mai puternic din istorie, a provocat pagube "mai puţin importante" decât se prevedea, potrivit mediafax.ro.

"Primele informaţii confirmă că pagubele sunt mai puţin importante decât cele aşteptate de la un uragan de o asemenea magnitudine", a declarat Peña Nieto într-un mesaj televizat către ţară.

"Cu toate acestea este important ca populaţia să rămână în adăposturi", a adăugat el. "Nu putem coborî încă garda. Insist, partea cea mai periculoasă a uraganului nu a intrat încă pe teritoriul ţării", a continuat preşedintele.

Şeful statului a avertizat că Patricia urmează să aducă ploi importante pe coasta Pacificului, dar şi în statele din centru şi nord-est. În doar câteva ore, această furtună s-a transformat în cel mai puternic uragan din istorie, cu rafale de vânt de până la la 325 de kilometri pe oră, provocând temeri că urma să cauzeze o catastrofă de mare amploare la momentul intrării pe teritoriul mexican.

Uraganul Patricia era mai puternic decât taifunul Haiyan, care s-a soldat cu moartea sau dispariţia a aproximativ 7.350 de persoane în Filipine, în 2013.

Rămânând uragan de categoria 5, Patricia şi-a pierdut însă din intensitate pe coastele mexicane, unde rafalele de vânt atingeau până la 270 de kilometri pe oră.

A.B.

Foto: Captură Youtube

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro