VIDEO VIRAL / Se întâmplă în România. A fost amendată pentru că a hrănit doi pui de pisică pe trotuarul din faţa blocului

© Sursa foto: captură Youtube

Două angajate de la Poliția Locală din Sectorul 4 al Capitalei au amendat o femeie pentru că a hrănit doi pui de pisică pe trotuarul de lângă bloc, ce aparține asociației de proprietari. Deși una dintre poliţiste a invocat HCL 22/2007, în realitate hotărârea nu se referă la hrănirea animalelor. Femeia care a hrănit felinele acuză poliția de abuz.

O femeie din Bucureşti a fost amendată după ce a fost surprinsă în timp ce hrănea doi pui de pisică. Toate astea, deşi nicio prevedere legală nu interzice hrănirea animalelor pe domeniul public. Ulterior, cele două agente ale poliţiei locale au făcut referire la ilegalitatea refugiului pe care familia l-a creat şi în care animalele se adăpostesc când plouă afară.

Litera D din hotărârea de consiliu 22/2007 se referă la creşterea de animale în adăposturi improvizate. Familia, în schimb, spune că doar adăposteşte câteva zile puii de pisică până la găsirea unei familii care să îi adopte.

Filmuleţul a ajuns şi pe reţelele de socializare, unde mii de internauţi au reacţionat dur.

"Agenții Cristina Gîrtan și Ioana Grama au cerut să mă legitimez și s-au referit la ilegalitatea micului refugiu pentru pisici creat de familia mea pe trotuarul de lângă bloc (o cutie din scândură foarte curată și simpatică, pe care toți trecătorii, în special cei cu copii, o admiră), în interiorul căruia punem hrană animalelor pe timp ploios sau de iarnă. Cu această ocazie, au citat o altă literă din HCL 22, care se referă, în realitate, la “creşterea de animale în adăposturi improvizate”, deși noi NU ținem/creștem animale acolo, ci doar adăpostim de câteva zile (deci temporar) 2 puiuți găsiți pe stradă cărora le căutăm cu disperare o familie. (...). Facem şi o plângere. (...). E domeniu public, după cum aţi spus şi dumneavoastră, cunoaştem foarte bine – am avut probleme cu Jandarmeria, ne-am luat amenzi. Mizeria nu e mizerie, e hrană pentru animal, unu, doi, dumneavoastră nu locuiţi aici şi nu ştiţi de câte ori spăl eu trotuarele. (...).", a povestit Elena, o femeie din Capitală, potrivit ZiarulScandal.ro.

"Mă numesc Grama Ioana, de la Poliţia locală. (...). Mizeria care e aici... Asta e problema dumneavoastră, eu v-am spus care e prevederea legală care interzice să hrăniţi animale pe domeniul public. Haideţi să vă spun şi prevederea de la litera D (…). Dumneavoastră spuneţi numai ce vă convine dumneavoastră (...)", a declarat o poliţistă locală.

"Am voie să înregistrez, e un domeniu public aici.", a spus un bărbat care era martor la scenă.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

D.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro