VIDEO / UPDATE: Meteorologii au prelungit CODUL PORTOCALIU de NINSORI şi au dat unul GALBEN de PLOI! Când se încălzeşte vremea

+2 click pentru
galerie

© Sursa foto: Radio Timisoara

Mai mult de jumătate din judeţele din ţară sunt sub cod galben, respectiv portocaliu de ninsori, iar asta le-a dat mari bătăi de cap şoferilor care au pornit la drum. Circulaţia este îngreunată pe DN11, în Pasul Oituz, judeţul Covasna, din cauza zăpezii, care măsoară, pe alocuri, cinci centimetri, iar autotrenurile înaintează în coloană. Iar mii de români sunt în beznă.

Situaţia e şi mai gravă în Suceava, unde circulaţia maşinilor de mare tonaj, restricţionată pe DN17A. Ninge abundent şi pe DN67C Novaci - Rânca, judeţul Gorj, dar şi pe autostrada A3 Turda - Gilău, judeţul Cluj.

Autotrenurile înaintează în coloană, în spatele unui utilaj de deszăpezire. Urmează ca numărul de utilaje să fie suplimentat.

Peste 3.400 de persoane din doisprezece localităţi ale judeţului Mureş au rămas, joi dimineaţa, fără energie electrică, după ce un copac doborât de vânt a căzut peste linia de medie tensiune. Mai multe echipe ale distribuitorului se află în teren pentru a remedia problemele, potrivit Mediafax.

COD GALBEN de NINSORI PENTRU INTERVALUL 20 APRILIE, ORA 11:00 – 21 APRILIE, ORA 14
Fenomene vizate: precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă, intensificări ale vântului; conform textului şi hărţii

În intervalul menţionat în Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi precipitații mixte. La munte va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.
Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge  55...65 km/h, potrivit www.meteoromania.ro.

COD PORTOCALIU de NINSORI PENTRU INTERVALUL 20 APRILIE, ORA 11:00 – 20 APRILIE, ORA 15
Fenomene vizate: ninsori și strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Carpaților Orientali, Meridionali și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea;

În  cea mai mare parte a Carpaților Orientali și Meridionali, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea, va ninge și se va depune strat de zăpadă consistent. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 70...80 km/h, viscolind zăpada. Se vor cumula cantități de 30…45 l/mp.

COD PORTOCALIU de NINSORI PENTRU INTERVALUL 20 APRILIE, ORA 15 – 21 APRILIE, ORA 09
Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, ninsori și depunere de strat de zăpadă, intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei și a Carpaților Orientali și Meridionali;

      În cea mai mare parte a Moldovei, începând cu după-amiaza zilei de joi, 20 aprilie, vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor cumula local 50…60 l/mp . La începutul intervalului precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar din cursul nopții de joi/vineri (20/21 aprilie) vor  predomina ninsorile și  se va depune strat de zăpadă. În  cea mai mare parte a Carpaților Orientali și Meridionali, va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 50…65 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h.

COD GALBEN de PLOI, valabil de la : 20-04-2017 ora 12:25 până la : 20-04-2017 ora 15:25
In zona: Județul Ialomiţa;

Se vor semnala: Intensificări ale vântului care vor atinge local, la rafală, viteze de 55...65 km/h
Fenomene asociate: ploi slabe cantitativ.

De când se întoarce primăvara în România

"Sunt veşti bune, scăpăm oarecum de precipitaţii, mă refer în special la zăpadă, care se vor îndrepta către extremitatea estică a ţării. (...) Sub aspect termic, încă mai resimţim frigul în weekend, dar treptat temepraturile se vor apropia de cele normale 13-19 grade, iar în weekend vom avea între 6 şi 16 grade, deci, sub valorile normale pentru această perioadă. (...) Se va produce şi bruma, care va avea un efect negativ asupra agriculturii (...) Va fi mai mult iarnă decât primăvară. Săptămâna viitoare, din datele pe care le avem, vremea se va încălzi, vom avea 23-24 de grade. (...) Precipitaţiile nu se vor înregistra şi la malul mării. Nu putem ştii, deocamdată, cum va fi vremea de 1 mai", a declarat un meteorolog la "Star Matinal" de la Antena Stars.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook.Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.

D.D.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro