Viitor preot, "ajutat" de medici să se sinucidă! Răsturnare de situaţie în dosarul care a şocat România
Publicat pe 11.01.2018 la 23:59 Actualizat pe 11.01.2018 la 23:44
O anchetă declanşată după sinuciderea unui elev la seminarul teologic scoate la iveală o situaţie incredibilă, care s-ar putea încheia cu zornăit de cătuşe!
O anchetă declanşată după sinuciderea unui elev la seminarul teologic scoate la iveală o situaţie incredibilă, care s-ar putea încheia cu zornăit de cătuşe!
La trei ani de la moartea lui Andrei Hriţuleac, elevul de 17 ani care s-a sinucis în casa bunicilor, la scurt timp după ce a fost externat din spital, apar informaţii şocante: băiatul şi-a pus ştreangul de gât cu "ajutorul" medicilor! În ianuarie 2015, elevul din Dorohoi a fost găsit mort de bunicul său, spânzurat în bucătăria locuinţei. Bărbatul a solicitat intervenţia cadrelor medicale, însă la sosirea ambulanţei tânărul era deja decedat. Lângă el a fost găsit un bilet de adio în care tânărul îşi cerea scuze faţă de membrii familiei, spunând că nu vrea să îi facă de râs. Cu doar câteva zile înainte de a se sinucide, adolescentul s-a confesat prietenilor, cărora le-a spus că trecea prin chinuiri nebănuite."De câteva săptămâni stau prin spitale. Mă doare capul îngrozitor şi nu există niciun răspuns pentru durerea mea. Acesta este sistemul medical din România şi nu se poate face nimic pentru a schimba asta. Cineva spunea că iubirea este calea. Însă nu este. Nu mai pot fi puternic atunci când durerea asta de cap nu-mi dă pace. Doctorul meu mă trimite la psihiatrie. De fapt, în România mori aşteptând în faţa uşilor închise!", mărturisea, de pe patul de spital, Andrei Hriţuleac, cu puţin timp înainte de a se sinucide.
Surse apropiate anchetei care este în plină desfăşurare au dezvăluit pentru SPYNEWS că adolescentului i s-au administrat mai multe medicamente care, combinate, "scurcicuitează" creierul pacientului şi îl împing pe acesta la sinucidere. Cu toate acestea, medicii i-au dat pastilele respective lui Andrei Hriţuleac, fără a avertiza familia cu privire la riscuri. Asta deşi până şi producătorii medicamentelor recunosc faptul că o "reacţie adversă" e dorinţa de sinucidere a pacientului! "La pacienţii trataţi cu medicamente antiepileptice pentru diverse indicaţii s-au raportat ideaţie suicidară şi comportament suicidar. În urma unei meta-analize a studiilor clinice randomizate controlate cu placebo în care s-au utilizat medicamente antiepileptice, s-a evidenţiat un risc uşor crescut de apariţie a ideaţiei suicidare şi comportamentului suicidar. Mecanismul care a determinat apariţia acestui risc nu este cunoscut iar datele disponibile nu permit excluderea posibilităţii ca, carbamazepina să prezinte un risc crescut de apariţie a ideaţiei suicidare şi comportamentului suicidar", este menţionat pe pe prospectul unuia dintre medicamente.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.