Violenţe extreme la Istanbul. Poliţia a intervenit în forţă

+4 click pentru
galerie

Zeci de poliţişti antirevoltă au preluat de dimineaţă controlul asupra Pieţei Taksim, la Istanbul, după o intervenţie violentă în care s-au folosit din plin gaze lacrimogene.

Poliţiştii, urmaţi de vehicule blindate prevăzute cu tunuri cu apă, au luat cu asalt baricade ridicate de manifestanţi pe anumite bulevarde ce duc spre piaţă, dar nu se îndreptau spre Parcul Gezi, adiacent pieţei, unde sute de protestatari au instalat corturi.Guvernatorul Istanbulului, Hüseyin Avni Mutlu, a subliniat că obiectivul operaţiunii nu este îndepărtarea manifestanţilor din parc.
"Intenţia noastră este să îndepărtăm pancarte şi desene din piaţă. Nu avem alt obiectiv", a anunţat Mutlu într-un mesaj postat pe Twitter.
"Nu ne vom atinge în niciun caz de Parcul Gezi, iar (în Piaţa) Taksim nu vă vom atinge absolut deloc. Începând din această dimineaţă, sunteţi încredinţaţi fraţilor voştri poliţişti", a adăugat guvernatorul, îndemnându-i pe manifestanţi "să se ferească de posibile fapte" ale unor provocatori.
Numeroşi tineri s-au dispersat pe străzi în apropierea Pieţei Taksim şi ripostau aruncând cu pietre şi cocteiluri Molotov spre poliţişti, care au început să utilizeze tunuri cu apă.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro