Vorbeşti mult la telefon? Când o să vezi ce rişti, o să eziţi înainte să duci mobilul la ureche
Publicat pe 09.12.2013 la 19:38 Actualizat pe 09.12.2013 la 20:05
Eşti dependent de telefon? Vorbeşti minute bune la mobil? Ei bine, ar fi recomandat să încerci să răreşti convorbirile telefonice. Motivul? Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, persoanele care vorbesc prea mult la telefon şi îşi petrec constant timpul pe reţelele de socializare au tendinţa de a fi mai nefericite şi mai anxioase decât ceilalţi oameni.
Eşti dependent de telefon? Vorbeşti minute bune la mobil? Ei bine, ar fi cazul să încerci să răreşti convorbirile telefonice. Motivul? Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, persoanele care vorbesc prea mult la telefon şi îşi petrec constant timpul pe reţelele de socializare sunt mai nefericite şi mai anxioase decât ceilalţi oameni.
Oamenii de ştiinţă au urmărit frecvenţa cu care peste 500 de studenţi foloseau telefonul în fiecare zi, evaluând modul în care acest lucru le afecta perspectiva acestora asupra vieţii şi au descoperit că, în loc să îi facă pe oameni să se simtă mai aproape de prieteni, telefonul mobil le creştea gradul de anxietate. Şi asta penru că numeroşi participanţi la studiu se simţeau de fapt obligaţi să păstreze legătura cu ceilalţi prin apeluri, sms-uri şi postări pe reţelele de socializare.
Studiul a fost efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Kent din Ohio şi contrazice rezultatele cercetărilor anterioare care susţineau că telefoanele mobile îmbunătăţesc interacţiunea socială şi contribuie la reducerea sentimentului de izolare. Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetătorii au folosit o unitate de măsură clinică a anxietăţii şi răspunsurile privind nivelul de satisfacţie faţă de propria viaţă ale fiecărui student.
M.M.D