Vrei să cumperi carne de porc "adevărat"? Trebuie să citeşti neapărat asta!
Publicat pe 22.12.2015 la 16:28 Actualizat pe 22.12.2015 la 16:33
Măcelăriile şi hipermarketurile au fost luate cu asalt, în goana după carnea de porc, ce sa va transforma în sarmale, tobă şi cârnaţi, însă cei care vor să cumpere carne de porc hrănit cu cereale trebuie să ştie câteva lucruri.
Măcelăriile şi hipermarketurile au fost luate cu asalt, în goana după carnea de porc, ce sa va transforma în sarmale, tobă şi cârnaţi, însă cei care vor să cumpere carne de porc hrănit cu cereale trebuie să ştie câteva lucruri.
Iată cum poate fi deosebită carnea de porc crescut tradițional de cea provenită de la porcul "umflat" artifical în ferme, potrivit agrointel.ro:
1.Stratul de grăsime este mult mai gros
Spre deosebire de porcul crescut cu substitute de hrană, porcul din curțile gospodarilor este crescut în mod tradițional, în regim semi-deschis și își formează singur depozitul de grăsime, care să-l ajute să facă față temperaturilor scăzute.
2.Carnea este mai fragedă și mai aromată
Rația furajeră care este folosită pentru hrănirea porcilor din gospodăriile populație este una bazată doar pe cereale, zer și resturi alimentare, pe când porcii de fermă au rații furajere special concepute pentru a lua repede în greutate.
3.Carnea este mai împănată cu grăsime
”Carnea este ușor de diferențiat și recunoscut chiar și la la raft: odată că are mai multă grăsime decât carnea de porc de fermă, dar asta nu e un lucru rău, neapărat, pentru că grăsimea este destul de solidă, nu se transformă în lichid, așa cum este cazul grăsimii porcului de fermă”, a declarat pentru agrointel.ro Adrian Nață, co-fondator al Asociației Crescătorilor de Porci-Teleorman (ACPTR).
4.Porcul crescut cu cereale are 3-4 zile termen de valabilitate
”Porcul de fermă are un termen de valabilitate de 7-10 zile. Porcul crescut în mod tradițional are un termen de valabilitate de 3-4 zile. Astfel că, la 3 zile de la tăiere, carnea trebuie congelată, pentru că deja începe să-și schimbe culoarea”, a mai spus Adrian Nață.
5.Şoriciul se pârlește, nu se opărește
La toate aceastea se adaugă faptul că șoriciul porcului crescut în mod tradițional este pârlit, nu opărit, ca în cazul porcului de fermă, acesta din urmă neputând fi folosit la mâncăruri.
Citeste si: