Vrei să fii sănătos şi să trăieşti mult? Mănâncă linte!
Publicat pe 30.07.2013 la 21:20 Actualizat pe 30.07.2013 la 21:52
Deşi nu este un aliment foarte răspândit printre preferinţele românilor, lintea este o plantă MIRACULOASĂ!
Deşi nu este un aliment foarte răspândit printre preferinţele românilor, lintea este o plantă MIRACULOASĂ!
Probabil că cei mai mulţi dintre voi aţi încercat lintea la restaurantele libaneze sub formă de supă cremă de linte. Cu toate acestea, lintea, acest aliment minune, poate fi gătit în diverse feluri. Lintea este una dintre cele mai bogate surse de proteine alături de soia, fasole sau mazăre.Există mai multe tipuri de linte:
- lintea rosie are un gust usor dulceag, se face galbenă la fiert şi se înmoaie destul de tare, fiind indicată pentru diverse piureuri
- lintea maro este cel mai comun tip, este mai tare la fiert şi poate fi folosită cu precădere la supe
- lintea verde este considerată cea mai gustoasă varietate datorită gustului piperat, durează mai mult până fierbe, iar boabele îşi păstrează forma, de aceea este indicată să fie folosită la salate sau preparate ca pilafuri, tocăniţe etc
- lintea neagra este folosită cu precădere în bucătăria indiana şi are un usor gust de nucă.
SILUETA SUBŢIRE CU LINTE SE ŢINE
Dacă vreţi să slăbiţi trebuie neaparat să consumaţi linte! Unul dintre principalele beneficii este acela că ameliorează constipaţia. Mai mult, o porţie de linte (cam o ceaşcă) are cam 200 de calorii şi 60% din necesarul zilnic de fier.