Vrei să fii ”uitat” pe internet? Iată ce trebuie să faci, pas cu pas

Internet / foto: Hepta

Atunci când s-a implementat programul ”Dreptul de a fi uitat”, foarte mulți români s-au gândit că este cea mai bună ocazie pentru scăpa de informațiile pe care nu și le mai doresc să apară despre ei în mediul virtual.

Peste 6.900 de solicitări de ştergere „de pe internet” a anumitor informaţii s-au înregistrat, în România, în 20 de luni de când Google a implementat programul „Dreptul de a fi uitat”. Prin acest program, orice persoană care consideră că i se aduc prejudicii de imagine prin informaţiile apărute pe internet poate solicita eliminarea lor din căutările motorului Google, care deţine o cotă de 66% din această piaţă, potrivit jurnalul.ro.

Cu toate că s-au solicitat peste 28000 de ștergeri ale unor adrese URL, anumite informații au fost șterse de Google, însă la o căutare pe alte motoare de căutare precum Bing sau Yahoo, acele informații pot fi găsite.

Singura soluţie pentru a şterge definitiv anumite informaţii de pe internet este să soliciţi această acţiune site-ului care a publicat respectivele informaţii. Dacă acesta nu doreşte, se poate apela oricând la instanţă sau alte mijloace legale.

V.M

Citește și:


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro