Vrei să mănânci şorici de sărbători? Te vei gândi de două ori, după ce vei afla asta
Publicat pe 12.12.2014 la 12:11 Actualizat pe 12.12.2014 la 12:29
Vin sărbătorile şi vom mânca multe preparate pline de grăsime. Dacă îţi place şoriciul, trebuie să ştii că nu se diferenţiază cu mult de pielea de pui, pentru că are multe calorii şi se digeră greu.
Vin sărbătorile şi vom mânca multe preparate pline de grăsime. Dacă îţi place şoriciul, trebuie să ştii că nu se diferenţiază cu mult de pielea de pui, pentru că are multe calorii şi se digeră greu.
Nutriţioniştii ne sfătuiesc să nu mâncăm prea mult şorici, deoarece conţine numai proteine de calitate inferioră şi ne poate face rău la sănătate, dacă avem probleme cu ficatul sau cu panxcreasul.
”Şoriciul este foarte caloric, are conţinut mare de grăsimi şi proteine, dar mai mult proteine de calitate inferioară,cum e colagenul. E greu digerabil şi nu e indicat în cantităţi mari, mai ales de cei care suferă de afecţiuni hepatice, biliare sau pancreatice” a declarat dr. Ionuţ Ştefan, consultant în nutriţie, potrivit doctorulzilei.ro.
Specialistul în nutriţie, enunţat mai sus, ne recomandă să consumăm, mai degrabă, pulpă sau muşchi de porc, fiindcă conţine o cantitate mare de proteine, vitamine din grupul B şi mult fier.
”Şoriciul e la fel ca pielea de la pui pe care majoritatea persoanelor o aruncă. Nu are valoarea nutritivă a cărnii pentru că e făcut din ţesut conjunctiv”, a spus nutriţionistul Corina Zugravu.
A.B.