Vrei să slăbeşti şi să fii sănătos? Detoxifierea organismului poate face minuni!
Publicat pe 28.03.2014 la 09:45 Actualizat pe 28.03.2014 la 09:56
Detoxifierea organismului e la modă. Vedetele se plimbă cu sticle cu smoothie-uri la ele şi vorbesc despre minunile acestui proces.
Detoxifierea organismului e la modă. Vedetele se plimbă cu sticle cu smoothie-uri la ele şi vorbesc despre minunile acestui proces.
Detoxifierea poate reduce incidenta de aparitie a numeroase probleme de sanatate, cum ar fi oboseala cronica, imunitatea scazuta, alergiile, durerile de cap, scaderea capacitatii de concentrare sau mancarimile pielii. Dietele care contribuie la „curatarea” organismului nu includ decat mancare organica si apa minerala sau filtrata.
Exemple de astfel de alimente:
- Sucurile de fructe sau legume;
- Supele de legume;
- Legumele fierte (cum ar fi: broccoli, spanacul, conopida sau morcovii);
- Cerealele;
- Leguminoasele;
- Orezul brun;
- Branza de vaci;
- Iaurtul bio;
- Pestele;
- Carnea de pui.
Nu conteaza cantitatea ingerata din aceste alimente, poate fi vorba despre oricat de mult sau de putin. Multe persoane incearca, odata ce initiaza o dieta de detoxifiere, sa si scada in greutate, motiv pentru care isi injumatatesc portiile zilnice de mancare. In timpul dietei de detoxifiere este necesar sa se bea cat mai multa apa minerala sau apa filtrata pentru a ajuta organismul sa dizolve si sa elimine toxinele prin rinichi si glandele sudoripare. Ca si regula generala, se recomanda consumul a 2 - 3 litri de apa pe zi si exercitii fizice din abundenta, pentru a stimula transpiratia.
Ce anume trebuie evitat
Efectul dietei de detoxifiere se datoreaza nu numai alimentelor pe care le contine, ci si celor pe care le exclude. Se recomanda evitarea consumului de sare de bucatarie, cafeina, aditivi, indulcitori artificiali,alcool si zahar, toate acestea reprezentand potentiale toxine ce pot afecta functionarea organismului.