Vrei un păr de vis fără să "spargi" bani mulţi? Uite cum îţi vopseşti singură podoaba capilară
Publicat pe 20.10.2014 la 16:51 Actualizat pe 20.10.2014 la 17:18
Simţi nevoia unei schimbări de look şi te-ai gândit să începi cu părul? Nimic mai simplu, poţi alege varianta vopsirii lui, acasă.
Simţi nevoia unei schimbări de look şi te-ai gândit să începi cu părul? Nimic mai simplu, poţi alege varianta vopsirii lui, acasă.
Poţi să încerci acest experiment atunci când părul tău este sănătos şi nu prezintă semne de oboseală.
Cum alegi vopseaua?
► Alege întotdeauna vopsele şi oxidanţi (peroxizi) cu conţinut scăzut de peroxid. Cu cât concentraţia de peroxid este mai scăzută, cu atât părul tău va fi mai puţin deteriorat şi încărcat.
► Alege întotdeauna un produs de la un brand de calitate.
Ce ar trebui să faci înainte de vopsirea părului?
► Dacă vrei să îţi vopseşti numai rădăcina, aplică vopseaua doar pe această porţiune a părului tău;
► Nu-ţi spăla podoaba capilară cu 48 de ore înainte. Un păr nespălat de câteva zile va avea o barieră protectoare mai ridicată ce se distruge prin spălare;
► Înainte de a începe procedeul de aplicare a vopselei este recomandat să aplici o cremă hidratantă protectoare pe faţă şi pe gât, în zona din jurul părului. În cazul în care pielea este pătată, vopseaua se va spăla mai uşor.
Ce instrumente trebuie să ai la îndemână?
► mănuşi de silicon;
► un bol în care să prepari vopseaua conform instrucţiunilor de pe cutie; ca material este de preferat să evitaţi inoxul, pentru că duce la oxidarea vopselei, închiderea acesteia cu 1-2 tonuri;
► pensulă.
Cum aplici vopseaua pe podoaba capilară?
1. După ce ai preparat vopseaua, trebuie să împarţi părul în mai multe secţiuni, începe din partea din spate a capului. Aplică culoarea de la aproximativ 2 cm de nivelul scalpului. Continuă cu vârful capului după care părţile laterale. Aceste zone sunt predispuse la o penetrare mai rapidă a culorii. Aplică culoarea în mod uniform pe toată lungimea firului de păr până la vârfuri.
2. Lasă vopseaua să acţioneze. Fiecare vopsea are un timp diferit de acţiune. Pentru o uscare mai rapidă a părului poţi să îl înfăşori într-o pungă de plastic. Efectul de încălzire duce la obţinerea culorii într-un mod mai rapid. Evită expunerea la aer rece. Aerul rece afectează culoarea într-un mod negativ.
3. Clăteşte părul cu apă călduţă până când apa va rămâne limpede. Aplică apoi şampon (de preferat şampon pentru păr vopsit din aceeaşi gamă cu vopseaua de păr). Şi neapărat balsamul hrănitor pentru părul vopsit. Nu uita să foloseşti şi în viitor numai produse de îngrijire pentru părul vopsit.
L.F.
Foto: Hepta
Citeşte şi: