Zece alimente pentru un păr sănătos şi strălucitor! Încearcă-le şi tu
Publicat pe 07.03.2015 la 09:35 Actualizat pe 07.03.2015 la 09:51
Curele de slăbire şi alimentele bogate în grăsimi pot afecta firul de păr. Trebuie să ai grijă ce consumi pentru un păr bogat şi sănătos, iar specialiştii în domeniu au efectuat un studiu în acest sens.
Curele de slăbire şi alimentele bogate în grăsimi pot afecta firul de păr. Trebuie să ai grijă ce consumi pentru un păr bogat şi sănătos, iar specialiştii în domeniu au efectuat un studiu în acest sens.
Specialiştii în sănătate şi frumuseţe au realizat un top 10 al alimentelor utile părului, potrivit Mediafax.
Somonul - pentru acizii graşi Omega 3 care au proprietăţi antiinflamatoare, ce ajută la deschiderea foliculilor şi impulsionează creşterea firelor.
Morcovii - pentru vitamina A, care dă strălucire părului.
Spanacul - pentru conţinutul de fier, care ajută la oxigenare, impulsionând creşterea. Spanacul este bogat în vitaminele B, C, E, în potasiu, calciu, magneziu şi Omega 3, toate necesare firului de păr.
Carne de pui - pentru proteine, care contribuie la întărirea podoabei capilare.
Linte - pentru conţinutul de zinc şi biotină, elemente necesare sănătăţii firului de păr. De asemenea, lintea conţine proteine.
Cartofi dulci - conţin betacaroten, care în organism se transformă în vitamina A. Deficitul de vitamina A determină uscarea scalpului şi apariţia mătreţii.
Ouă - atât ca aliment, cât şi ca mască pentru un păr strălucitor. Conţin proteine şi biotină, esenţială pentru creşterea părului.
Stridii - pentru conţinutul de zinc. Deficitul de zinc provoacă pierderea părului.
Nuci - pentru conţinutul de vitamina E, care ajută la întărirea firului de păr.
Macrou - conţine acizi graşi Omega 3. Carnea de peşte poate fi înlocuită cu seminţe de in, care conţine aceiaşi acizi graşi esenţiali.
Citeşte şi: