Ziua de astăzi sărbătoreşte mărirea numărului de creştini! Cine sunt sfinţii care au salvat suflete?

Ziua de azi e una importantă pentru creştinii de pretutindeni. Sărbătoriţii de astăzi au adus un mare aport de suflete convertite la creştinism.

Sfinţii şapte tineri din Efes, mai puţin cunoscuţi în zona noastră de Europa, sunt sărbătoriţi astăzi. Ei mai sunt cunoscuţi şi sub numele de "cei şapte adormiţi". Peşterea celor Şapte Sfinţi din Efes, aşezată pe Muntele Ohlonului, este identificată de creştinism cu aceeaşi în care Sfânta Maria Magdalena şi-a dat sufletul.

Sfântul Averchie a fost episcopul cetăţii IErapole din Frigia în timpoul domniei lui Antonin şi a fiului său Marc Aureliu (161-180). Locatarii acestei cetăţi erau majoritatea păgâni. În timpul unei serbări păgâne, Sfântul Averchie a intrat în templu şi a distrus toţi idolii. Trei tineri de acolo au încercat să-l omoare pe episcop, dar au căzut la pământ înaintea acestuia şi demoni s-au depărtat din ei. Văzând minunea sfântului, 500 de persoane au început să rodească credinţa în Hristos şi au cerut să fie botezaţi în creştinism.


De-a lungul timpului, Sfântul Averchie a reuşit să aducă întreaga cetate la creştinism. Acesta i-a mai redat vederea mamei proconsului din provincie, Publius. Tot el a umblat prin oraşele şi satele vecine, vindecând bolnavii şi propăvăduind cuvântul lui Dumnezeu. Printre locurile în care au predicat se numără Siria, Cilicia, Mesopotamia, Roma. Acolo, el a reuşit să convertească mulţi oameni la creştinism.

Astăzi îi mai pomenim pe:
-Sfântul Mucenic Alexandru şi Iraclie Mucenicul, Anna şi Elisaveta, Teodota şi Glicheria
-Sfântul Mucenic Zaharia
-Sfântul Ruf
-Cuviosul Lot

Sursă foto: crestinortodox.ro

A.C.

Citeşte şi:

Ce sfinţi prăznuim astăzi? Sărbătoare mare pentru creştini!

Sărbătoare mare! Ce sfânt celebrăm astăzi? Dacă ai prieteni sau rude cu numele acesta, urează-le "La mulţi ani"!

Sărbătoare mare, astăzi, pentru români! Cui ar trebui să îi spui "La mulţi ani!"? 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro