1 an de la dispariția Luizei Melencu. Mama fetei, noi acuzații: „Se dorește ca acest dosar să fie îngropat”

1 an de la dispariția Luizei Melencu. Mama fetei, noi acuzații: „Se dorește ca acest dosar să fie îngropat” © arhivă

Marți, 14 aprilie, s-a împlinit un an de la dispariția Luizei Melencu. Mama adolescentei a ajuns, după 12 luni, la concluzia că „se dorește ca acest dosar să fie îngropat”. 

La 12 luni de la dispariția Luizei Melencu, procesul este încă pe rolul Tribunalului Olt. Gheorghe Dincă și Ștefan Risipiceanu se află la Penitenciarul Craiova, iar familia adolescentei își strigă durerea. 

Dosarul nu a ajuns încă să fie analizat în camera preliminară, iar un nou termen ar putea fi stabilit pentru luna mai. Monica Melencu a afirmat, la 1 an de la dispariția Luizei că „măcar în ultimul moment să aflăm adevărul. Noi nu ştim în realitate ce s-a întâmplat cu copilul meu”.

Mama Luizei Melencu a declarat, la 1 an de la dispariția adolescentei că „nu am niciun răspuns concret. Ce s-a întâmplat în data de 14 aprilie? Personal trag o singură concluzie: se doreşte ca acest dosar să fie îngropat. Aşa vor anchetatorii, toate institiţiile angrenate”.

Totodată, Monica Melencu a mulțumit preşedintelui, ministrului de Interne, şefului DIICOT pentru modul în care ajută familia. „Sper că înţelegeţi ura şi toate relele care s-au abătut asupra familiei mele şi complicitatea celor enumeraţi mai devreme. Nu vreau decât atât. Măcar în ultimul moment să aflăm adevărul. Noi nu ştim în realitate ce s-a întâmplat cu copilul meu”, a mai precizat aceasta, la România TV.

În acest timp, Gheorghe Dincă şi Ștefan Risipiţeanu sunt după gratii, la Penitenciarul Craiova. Cei doi nu au mai putut ajunge la tribunal, în fața judecătorilor, din cauza restricţiilor impuse ca urmare a epidemiei de coronavirus și sunt audiaţi prin videoconferinţă.

La ultimul termen de pe 13 aprilie, judecătorii au verificat măsura preventivă propusă de DNA/DIICOT (conform art.207 NCPP). Astfel, instanţa a constatat legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpaţilor Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan. Măsura arestului preventiv se menține. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro