A crescut gradul de alertă în SUA! În şase ore, americanii sunt pregătiţi de atac

A crescut gradul de alertă în SUA! În şase ore, americanii sunt pregătiţi de atac © arhivă

Este stare de alertă la nivel ridicat în Statele Unite ale Americii, în contextul confruntării cu Iranul. Pare-se că odată cu asasinarea celui mai important general iranian, Qasem Soleimani, situaţia la nivel mondial s-a schimbat radical. Miercuri, 8 ianuarie, site-ul defconlevel.com anunţă că DEFCON-ul a fost ridicat la 2!

DEFCON-ul este termenul care defineşte treptele stărilor de alertă ale forţelor militare ale Statelor Unite ale Americii. În această perioadă, la câteva zile de la asasinarea lui Qasem Soleimani, gândului unui al Treilea Război Mondial a adus panică pe tot mapamondul. 

Cele cinci trepte existente, transmit practic armatei americane, prin intermediul mai multor site-uri care este situaţia cu care se confruntă. Pe site-ul defconlevel.com, miercuri, 8 ianuarie, nivelul stării de alertă a fost ridicat la 2. 

Ce înseamnă această modificare, de fapt? Că războiul este la un pas distanţă şi că forţele armate sunt gata să atace în mai puţin de şase ore. 

Current defcon level alert status today

DEFCONWarningSystem, reacţie imediată

De cealaltă parte, DEFCONWarningSystem anunţă pe Twitter că "Unii raportează că Statele Unite se află la DEFCON 2 sau chiar DEFCON 1. Această este o raportare iresponsabilă".

 Modificarea DEFCON-ului vine la scurt timp după ce televiziunea publică iraniană a anunţat că 80 de americani au fost ucisi în urma atacurilor din Irak. Bilanţ negat de americani pe Twitter. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro