A început războiul? Companiile de linie anunță că nu mai zboară în zona Iranului, după atacurile cu rachete

A început războiul? Companiile de linie anunță că nu mai zboară în zona Iranului, după atacurile cu rachete © Profimedia

Mai multe companii aeriene au anunțat devierea zborurilor care ar trebui să traverseze spațiul aerian iranian. Decizia a fost luată după ce Iranul a lansat mai multe rachete către bazele militare americane localizate în Irak.

UPDATE 1. Air France și Lufthansa au anunțat suspendarea zborurilor în spațiile aeriene iraniene și irakiene.

Degenerarea conflictului dintre Iran și SUA a determinat mai multe companii aeriene să evite spațiul iranian, după ce mai multe rachete au fost trase către bazele în care erau localizate forțe americane. Singapore Airlines, Taiwan EVA Air, Malaysia Airlines, Delta și American Airlines se numără printre companiile care au ales să nu zboare deasupra Iranului în acest moment, scrie CNN.

Avionul ucrainean, victimă a războiului?

În dimineața zilei de miercuri, un Boeing 737 aparținând Ukraine International Airlines s-a prăbușit în apropierea Aeroportului Imam Kjomeini din Tehran, Iran. La bord se aflau aproximativ 180 de pasageri și de membri ai echipajului și nu există supraviețuitori, informează Press TV Iran.

Circumstanțele în care s-a produs accidentul nu sunt însă clare. Agenția semi-oficială de știri a Iranului (ISNA) raportează că aeronava a înregistrat o defecțiune tehnică, însă experții militari nu exclud posibilitatea să existe o corelație între escaladarea conflictului SUA – Iran și prăbușirea avionului ucrainean.

Un purtător de cuvânt al Boeing a declarat pentru CNN că „sunt conștienți de reportajele media din Iran și că adună mai multe informații”.

Conflictul dintre Statele Unite și Iran a izbucnit după ce Donald Trump a ordonat asasinarea Generalului Qasem Soleimani, considerat a fi a doua forță din statul iranian. Decizia președintelui american a fost luată fără aprobare congresională, iar autoritățile de la Iran au considerat-o un act de război.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro