Cine se afla la bordul avionului prăbușit în Iran. Motivul pentru care s-a produs tragedia

Cine se afla la bordul avionului prăbușit în Iran. Motivul pentru care s-a produs tragedia © Facebook

Oficialii de la Kiev au confirmat naționalitățile celor aflați la bordul avionului ucrainean, care s-a prăbușit în Iran, miercuri dimineață. Din cei 176 de oameni aflați la bord, niciunul nu a supraviețuit. De asemenea, autoritățile ucrainene au oferit și motive pentru care s-ar fi putut produce tragedia.

Un Boeing-737, al Ukrainian Airlines, s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Tehran, Iran. Conform autorităților de la Kiev, la bordul aeronavei se aflau 82 de iraniei, 63 de canadieni, 11 ucrainieni, 10 suedezi, patru afgani, trei germani și trei britanici, a anunțat ministrul Externelor din Ucraina, citat de CNN.

De ce s-a produs tragedia

Potrivit ambasadei Ucrainei la Tehran, de vină ar fi fost o defecțiune la motorul avionului, fiind eliminate pistele care ar indica un posibil atac terorist.

„Conform datelor preliminare, avionul s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni a motorului din motive tehnice. Momentan, versiunea unui atac terorist este exclusă”, a precizat ambasada, pe siteul Ministerului de Externe al Ucrainei.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a anunțat că și-a scurtat vizita în Oman și că se întoarce la Kiev, pentru a se ocupa de situația actuală. Zelensky a făcut un apel către „evitarea speculațiilor sau teoriilor nefondate legate de catastrofă”, în timp ce repoartele și concluziile oficiale sunt în plină pregătire.

„Condoleanțe sincere către rudele și prietenilor tuturor pasagerilor și membrilor ai echipajuluI”, a declarat președintele ucrainean, într-un comunicat, potrivit BBC.

Toți cei 176 de pasageri aflați la bord au murit.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro