El este tânărul din Gorj infectat cu coronavirus. Sergiu a fost izolat la domiciliu timp de două zile

El este tânărul din Gorj infectat cu coronavirus. Sergiu a fost izolat la domiciliu timp de două zile © Pixabay - gorj-domino.ro

Primarul comunei Prigoria a făcut publică identitatea românului de 25 de ani infectat cu coronavirus. Sergiu, căci aşa se numeşte, a ajuns la Institutul Matei Balş din Capitală, după două zile petrecute izolat, la domiciliu.

Sergiu Sgurescu, originar din satul Dobrana, comuna Prigoria, are 25 de ani şi este pacientul 1 al coronavirusului din România. Tânărul locuia cu părinţii şi bunicii, care se află, de asemenea, izolaţi la domiciliu. Aceeaşi măsură s-a luat şi în cazul iubitei sale, care se află la Târgu Jiu.

Bărbatul este salariat la o unitate de prelucrare a lemnului, unde italianul de 71 de ani, testat pozitiv după ce a plecat din România, este patron principal. Cei doi au fost împreună şi la vânătoare. 

Mai mult, înainte de a fi testat pozitiv, Sergiu Sgurescu a participat la o petrecere cu mai multe persoane. 

"Eu intuesc că va fi destul de gravă situația și va trebui să extindem testarea la toți cei care au fost la acel eveniment. În jur de 30 de persoane", a dezvăluit Iuliana Iliescu, primarul comunei Prigoria.

Sergiu Sgurescu nu a avut niciun simptom înainte de a fi diagnosticat cu virusul Covid-19

"În urma testării făcute persoanelor din județul Gorj care au întrat în legătură cu cetățeanul italian din Rimini am descoperit primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o persoană total asimptomatică. (..) Este un contact direct al italianului”, a spus miercuri seară, ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

În aceste momente, Sergiu Sgurescu se află în stare bună, la Institutul Matei Balş din Capitală.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro