Gorjeanul confirmat cu coronavirus a ajuns în Bucureşti. Cine este şi unde lucrează

Gorjeanul confirmat cu coronavirus a ajuns în Bucureşti. Cine este şi unde lucrează © captură A3

De miercuri seară, România are primul caz confirmat de coronavirus. Joi dimineaţă, în jurul orei 07:30, gorjeanul a ajuns la Institutul Matei Balş din Capitală, transportat de o ambulanţă special pregătită.

Joi dimineaţă, bărbatul din Gorj confirmat cu coronavirus a fost adus la Institutul Matei Balş din Bucureşti, după două zile petrecute izolat la domiciliu.

Pacientul din judeţul Gorj, diagnosticat cu coronavirus, este originar din satul Dobrana, are 25 de ani şi lucra la o firmă a italianului de 71 de ani, relatează ziare.com.

Iuliana Iliescu, primarul comunei Prigoria, de care aparţine satul Dobrana, a explicat că tânărul de 25 de ani locuia cu părinţii şi bunicii. Iubita lui, este şi ea izolată la domiciliu, în Târgu Jiu. 

Potrivit informaţiilor transmise dis-de-dimineaţă, pacientul este într-o stare bună şi i-a fost stablită deja o schemă de tratament. 

"În urma testării făcute persoanelor din județul Gorj care au întrat în legătură cu cetățeanul italian din Rimini am descoperit primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o persoană total asimptomatică. (..) Este un contact direct al italianului”, a spus miercuri seară, ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Autorităţile italiane au transmis că un al doilea cetăţean din Peninsulă, prieten cu cel de 71 de ani, diagnosticat cu coronavirus după ce s-a întors din România, a fost şi el confirmat ca fiind purtător al virusului. Bărbatul l-a însoţit pe italianul de 71 de ani în vizita din România.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro